Γιλντιρίμ σε Κιλιντσάρογλου: Εσύ παραχώρησες στην Ελλάδα τα νησιά του Αιγαίου που τώρα ζητάς πίσω!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018 19:27 Γιλντιρίμ σε Κιλιντσάρογλου: Εσύ παραχώρησες στην Ελλάδα τα νησιά του Αιγαίου που τώρα ζητάς πίσω!

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, επιτέθηκε στον επικεφαλής της τουρκικής αξιμωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, για τα ελληνικά νησιά.

Ο Γιλντιρίμ κατηγόρησε το κόμμα του Κιλιντσάρογλου ότι ήταν αυτό που παραχώρησε στην Ελλάδα τα νησιά του Αιγαίου, που τώρα ζητά πίσω. «Τα ψέματα του είναι μεγαλύτερα και από τους αυτοκινητόδρομους που χτίσαμε», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Απάντηση» Τσαβούσογλου

Στις κατηγορίες της τουρκικής αντιπολίτευσης περί παραχωρήσεων υπέρ της Ελλάδας στο Αιγαίο είχε επιχειρήσει εξάλλου να απαντήσει λίγες μέρες νωρίτερα και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οπως  είχε δηλώσει χαρακτηριστικά «επί κυβέρνησης Ερντογάν δε παραχωρήθηκε καμία βραχονησίδα του Αιγαίου στην Ελλάδα».

Είχε, προηγηθεί η δημόσια απειλή του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ότι θα εισβάλει στα νησιά του Αιγαίου.

«Τα νησιά του Αιγαίου κάτω από τη μύτη μας είναι υπό την κατοχή του ελληνικού στρατού», είχε δηλώσει, αναφέροντας χαρακτηριστικά την Ψέριμο, ενώ απευθυνόμενος στον Ερντογάν είπε: «Τα χάρισες εσύ αυτά τα νησιά».

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση