Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δράμα στην Ινδονησία: 59 βρέφη νεκρά από πείνα και ιλαρά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 14:47 Δράμα στην Ινδονησία: 59 βρέφη νεκρά από πείνα και ιλαρά

Τα σοκαριστικά στοιχεία για την κατάσταση στην Παπούα, περιοχή στο ανατολικό άκρο της Ινδονησίας, όπου βρέφη πεθαίνουν από την πείνα και την ιλαρά έδωσε εκπρόσωπος του στρατού.

«Μας έδωσαν τις πληροφορίες αυτές τοπικοί υπεύθυνοι των υπηρεσιών υγείας της Ασμάτ, που είναι μια απομονωμένη περιοχή στην οποία δεν υπάρχουν γιατροί και υπάρχει πρόσβαση μόνον με αεροπλάνο και ελικόπτερο ή με πλοίο», δήλωσε ο Μουχαμάντ Αΐντι.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν ο υποσιτισμός προκλήθηκε από έλλειψη τροφίμων ή επειδή δεν καταναλώνονταν οι σωστές τροφές εξαιτίας της άγνοιας των γονέων», πρόσθεσε.

Ο στρατός ανέπτυξε ιατρικές ομάδες και προσωπικό για να προμηθεύσει τα χωριά της περιοχής με φάρμακα, εμβόλια, ιατρικό εξοπλισμό και θρεπτικές τροφές, πρόσθεσε.

Περίπου 129.000 άνθρωποι ζουν στην Ασμάτ «η οποία δεν συνδέεται με άλλες περιοχές της Παπούα λόγω έλλειψης υποδομών», σημείωσε επίσης ο Αΐντι.

Λίγο μετά την άνοδό του στην εξουσία το 2014, ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο ζήτησε να υπάρξει μια ανάπτυξη των υποδομών σε αυτήν την επαρχία της Ινδονησίας, που βρίσκεται στα σύνορα με την Παπούα – Νέα Γουινέα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ