Το Spiegel απάντα στη Bild: Νέα χρηματοδότηση για τους Έλληνες: Ναι! Ναι! Ναι!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 21:01 Το Spiegel απάντα στη Bild: Νέα χρηματοδότηση για τους Έλληνες: Ναι! Ναι! Ναι!
Λέει «όχι» στην προκλητική εκστρατεία της εφημερίδας που καλεί τους Γερμανούς πολίτες που αντιτίθενται στην παράταση του ελληνικού προγράμματος
 
«Νέες επιχορηγήσεις για τους Έλληνες: ΝΑΙ! ΝΑΙ! ΝΑΙ!»

Με αυτόν τον τίτλο το γερμανικό περιοδικό Spiegel απαντά με νέο δημοσίευμά της για την χώρα μας στην προκλητική εκστρατεία της εφημερίδας Bild, που λέει «nein» -δηλαδή «όχι»- στο αίτημα για παράταση της ελληνικής βοήθειας.

Το Spiegel αναφέρεται στο δημοσίευμα της Bild, που κυκλοφορεί μια ημέρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στην Bundesstag για τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα, τονίζοντας πως χρειαζόμαστε ένα ηχηρό «ναι» στο ευρώ, στην Ευρώπη και στην κληρονομιά του Χέλμουτ Κολ και σημειώνοντας πως η ΕΕ πρέπει να ανακάμψει.

Όσον αφορά στη Bild, καλεί τους Γερμανούς πολίτες που αντιτίθενται στην παράταση του ελληνικού προγράμματος, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:1. Να τυπώσουν το επίμαχο άρθρο που λέει «όχι» στα χρήματα για τους άπληστους Έλληνες 2. Να βγάλουν μία δική τους φωτογραφία και να την επισυνάψουν στο σχετικό άρθρο και 3. Να βγάλουν μία selfie μαζί με το επίμαχο άρθρο και να το αποστείλουν μέσω e-mail στην Βild. Όσοι ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Bild, θα πρέπει επίσης να αναγράψουν το όνομά τους αλλά και τον αριθμό του κινητού τους.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι υπήρξαν και αρκετοί αναγνώστες της εφημερίδας που εξέφρασαν την ντροπή τους για την στάση της Bild αλλά και της γερμανικής κυβέρνησης καθώς σήμερα 22 «αντάρτες» του μεγάλου συνασπισμού, είπαν «όχι» στο αίτημα για παράταση της ελληνικής βοήθειας στη Κ.Ο των Χριστιανοδημοκρατών, ένα 24ωρο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία της «Bundestag».

 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση