Ινδονήσιοι στρατιώτες ήπιαν αίμα φιδιού και κυλιόντουσαν πάνω σε γυαλιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 11:29 Ινδονήσιοι στρατιώτες ήπιαν αίμα φιδιού και κυλιόντουσαν πάνω σε γυαλιά

Στην Ινδονησία βρίσκεται ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, με τους ντόπιους να του ετοιμάζουν μια ιδιαίτερη υποδοχή.

Ο Τζιμ Μάτις παρακολούθησε στρατιώτες της χώρας να πίνουν αίμα φιδιών, να κυλιούνται πάνω σε σπασμένα γυαλιά, να σπάνε τούβλα με τα κεφάλια τους, να περπατούν σε αναμμένα κάρβουνα και να υποβάλλονται σε άλλες δοκιμασίες. Μια στρατιωτική επίδειξη που μόνο τόσο συνηθισμένη δεν ήταν και είχε στόχο να παρουσιάσει τις μοναδικές ικανότητες του στρατού της χώρας.

Οι επικεφαλής του Πενταγώνου έχουν συνηθίσει να παρακολουθούν ξένα στρατεύματα να κάνουν ιδιαίτερες στρατιωτικές επιδείξεις στη διάρκεια επισκέψεών τους. Είχε μάλιστα ενημερωθεί ότι θα παρακολουθήσει μια άσκηση απελευθέρωσης ομήρων. Ωστόσο, οι ασκήσεις που παρακολούθησε ήταν πολύ πιο εντυπωσιακές.

Ένας στρατιώτης με δεμένα τα μάτια πυροβόλησε ένα μπαλόνι, το οποίο κρατούσε ανάμεσα στα πόδια του ένας συνάδελφός του. Αστόχησε τουλάχιστον μία φορά, αν και δεν φάνηκε να τραυματίζεται κανείς.

Υπό τον ήχο τυμπάνων οι Ινδονήσιοι στρατιώτες εκτέλεσαν μια σειρά τεχνικών πολεμικών τεχνών, ενώ έσπασαν και τούβλα με τα κεφάλια τους. Φορώντας μια κουκούλα που τον εμπόδιζε να δει, ένας άλλος έκοψε ένα αγγούρι που κρατούσε με το στόμα του ένας συνάδελφός του.

Ίσως η πιο εντυπωσιακή άσκηση ήταν μια επίδειξη με ζωντανά φίδια, τα οποία οι στρατιώτες έβγαλαν από σάκους και τα σκόρπισαν στο πάτωμα λίγα εκατοστά από εκεί που στεκόταν ο Αμερικανός υπουργός. Μεταξύ των φιδιών ήταν και μια βασιλική κόμπρα. Στη συνέχεια, οι στρατιώτες έκοψαν τα κεφάλια των ερπετών και ήπιαν το αίμα τους. Τουλάχιστον ένας στρατιώτης δάγκωσε και έκοψε στη μέση ένα φίδι.

Στο τέλος της επίδειξης και υπό τους ήχους του soundtrack της ταινίας «Επικίνδυνες Αποστολές», οι ινδονησιακές δυνάμεις ασφαλείας έφεραν σε πέρας μια επιχείρηση διάσωσης ομήρων, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Τζιμ Μάτις φάνηκε να απολαμβάνει τη στρατιωτική επίδειξη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο τέλος της τριήμερης επίσκεψής του στην Ινδονησία. Σχολίασε μάλιστα θετικά το γεγονός ότι οι Ινδονήσιοι στρατιώτες ήταν αρκετά έξυπνοι να κουράσουν πρώτα τα φίδια προτού προσπαθήσουν να τα πιάσουν.

«Τα φίδια! Είδατε πώς τα κούρασαν και μετά τα έπιασαν; Ο τρόπος που τα χτυπούσαν γύρω, τα φίδια κουράζονται πολύ γρήγορα», δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης που τον μετέφερε στο Βιετνάμ.

newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com