Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαουδική Αραβία: 159 ζάπλουτοι παραμένουν συλληφθέντες σαν διεφθαρμένοι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 15:13 Σαουδική Αραβία: 159 ζάπλουτοι παραμένουν συλληφθέντες σαν διεφθαρμένοι
Ακόμη και μέλη της βασιλικής οικογένειας παραμένουν υπό κράτηση - Συμβιβαστείτε, πληρώστε και θα σας απελευθερώσουμε το μήνυμα του πρίγκιπα Mohammed ben Salmane, διαδόχου του θρόνου και υπουργού Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας

Η Σαουδική Αραβία, υπό την ηγεσία του πρίγκιπα Mohammed ben Salmane, διαδόχου του θρόνου και υπουργού Άμυνας, από τον περασμένο Νοέμβριο έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία κατά της διαφθοράς, στο πλαίσιο της οποία έχουν συλληφθεί 320 άτομα, ως διεφθαρμένοι. 



Με ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα της Σαουδικής Αραβίας, τα άτομα που παραμένουν φυλακισμένα καταμετρώνται στα 159, ενώ τονίζεται πως οι περισσότεροι έχουν συμφωνήσει σε διακανονισμό. 

Ακόμα, στην ίδια ανακοίνωση αποκαλύπτεται πως οι τραπεζικοί λογαριασμοί 376 ατόμων, που σχετίζονται τις κατηγορίες περί διαφθοράς έχουν παγώσει. Ωστόσο, τα περιουσιακά στοιχεία των εταιρειών αυτών των ατόμων δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν.



Ο Γενικός Εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε επίσης πως οι διαδικασίες για την πάταξη της διαφθοράς θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις. Σε πρώτο στάδιο θα υπάρχουν διαπραγματεύσεις και διακανονισμοί με τους συλληφθέντες, ενώ η δεύτερη φάση θα αφορά όσους αρνηθούν τις κατηγορίες εις βάρος τους και δεν επιτευχθεί διακανονισμός. Σε αυτήν την περίπτωση, τα εν λόγω άτομα θα παραπεμφθούν στην Εισαγγελία, η οποία θα ερευνήσει κάθε υπόθεση και αναλόγως με τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει, θα αποφανθεί για την τυχόν τιμωρία κάθε κατηγορούμενου.

Θυμίζουμε πως ανάμεσα στα άτομα που έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της διαφθοράς είναι και κάποια από τα πιο πλούσια της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του πρίγκηπα Alwaleed Bin Talal και του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Μάλιστα, ο πρίγκιπας Mutaib bin Abdullah, που ήταν επικεφαλής του επίλεκτου σώματος της Εθνοφρουράς, ήταν μεταξύ των δεκάδων μελών της βασιλικής οικογένειας, των υπουργών και των αξιωματούχων που συνελήφθησαν και αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ως εγγύηση.

πηγή:protothema.gr