60 γυναίκες έχουν φύγει κρυφά από τη Βρετανία για να ενταχθούν στην ISIS

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Μαρτίου 2015 20:14 60 γυναίκες έχουν φύγει κρυφά από τη Βρετανία για να ενταχθούν στην ISIS

«Αυξανόμενο και ανησυχητικό πρόβλημα» ο αριθμός των Βρετανίδων που ταξιδεύουν για να ενταχθούν στην ISIS, αναφέρουν οι βρετανικές αρχές.

Σχεδόν 20 έφηβες έφυγαν από την Αγγλία και ταξίδεψαν στη Συρία για να ενταχθούν στην ISIS κατά τη διάρκεια του 2014, έχοντας προετοιμάσει προσεκτικά το ταξίδι τους, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα τις ανακάλυπταν, αποκάλυψε ένα από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας.

Η Αναπληρωτρια Βοηθός Επίτροπος Ελένη Μπολ, δήλωσε ότι ο αριθμός των Βρετανίδων που ταξιδεύουν είναι ένα «αυξανόμενο πρόβλημα», και προέτρεψε τις αρχές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές.

Η παρέμβαση της ήρθε μετά από ένα νέο βίντεο που δείχνει τρεις μαθήτριες από το Λονδίνο να ταξιδεύουν προς τη Συρία.
Τα πλάνα δείχνουν τα κορίτσια να διέρχονται από ένα σταθμό λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη, καθοδόν προς τα νοτιοανατολικά της χώρας.

Οι τρεις έφηβες έφτασαν στην Τουρκία στις 17 Φεβρουαρίου με την πτήση Λονδίνο - Κωνσταντινούπολη και πιστεύεται ότι έχουν περάσει στη Συρία λίγες μέρες αργότερα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Προς απογοήτευση της Scotland Yard, ούτε οι τουρκικές αερογραμμές, ούτε οι υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασίλειου δεν ανέφεραν τις αρχές ότι τα ανήλικα κορίτσια είχαν την πρόθεση να ταξιδέψουν ασυνόδευτα στην περιοχή της Συρίας. Η μία εξ αυτών πιστεύεται ότι ταξιδέψε με το διαβατήριο της 17χρονης αδελφής της.

Η Επίτροπος δήλωσε ότι 22 νεαρές γυναίκες έχουν ταξιδέψει στη Συρία το 2014, συμπεριλαμβανομένων 18 που είναι κάτω από την ηλικία των 20. Είπε ότι τα τελευταία πέντε κορίτσια ήταν ηλικίας 15 ή 16 ετών, και ότι, συνολικά 60 γυναίκες και κορίτσια έχουν ταξιδέψει για να ενταχθούν ισλαμικό κράτος. 

Αυτό είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα και μία από τις πραγματικές ανησυχίες του κράτους τόνισε και πρόσθεσε ότι οι αρχές πρέπει να είναι σε εγρήγορση και επαγρύπνηση.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση