Καταζητούμενος του FBI 20χρονος χάκερ από την Κύπρο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 15:35 Καταζητούμενος του FBI 20χρονος χάκερ από την Κύπρο

Καταζητούμενος του FBI είναι ένας 20χρονος χάκερ από την Κύπρο. Ο συγκεκριμένος νεαρός συνελήφθη τον περασμένο Μάιο μαζί με την μητέρα του μετά την κατάρρευση του δικτύου του παρόχου διαδικτυακών υπηρεσιών Cablenet.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το δίκτυο παροχής διαδικτύου είχε καταστεί μη διαθέσιμο για τους συνδρομητές της εταιρείας, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση τόσο σε ιδιώτες χρήστες, όσο περισσότερο στους επαγγελματικούς πελάτες. Κατόπιν ερευνών τότε είχε προκύψει μαρτυρία εις βάρος των δύο άνωθεν προσώπων. Μεταξύ 3-9/05/2017, τα συστήματα διαδικτύου και τηλεφωνίας της εταιρίας είχαν δεχθεί απανωτές, τουλάχιστον 8 επιθέσεις

Οι αμερικανικές αρχές ζητούν πλέον την έκδοση του 20χρονου πλέον Κύπριου, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Το αίτημα έχει ήδη διαβιβασθεί προς την Νομική Υπηρεσία, η οποία εν συνεχεία εξουσιοδότησε μέλος της Αστυνομίας να εξασφαλίσει το ένταλμα σύλληψής του.

Ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου την Τετάρτη, οι αρχές θα αποφανθούν για το κατά πόσο θα δικαστεί πρώτα στην Κύπρο ο δαιμόνιος 20χρονος ή αν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ για να δικαστεί εκεί, όπου βρίσκται αντιμέτωπος με παρόμοιας φύσεως αδικήματα.

πηγή: enikos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση