Στη δικαιοσύνη προσφεύγει κατά του Χάρβεϊ Γουάινστιν η πολιτεία της Νέας Υόρκης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 11:34 Στη δικαιοσύνη προσφεύγει κατά του Χάρβεϊ Γουάινστιν η πολιτεία της Νέας Υόρκης

Ο γενικός εισαγγελέας βάζει στο κάδρο τον ίδιο, τον αδελφό του και την εταιρεία τους.

Αγωγή κατά της Weinstein Company, της εταιρείας του Χάρβεϊ Γουάινστιν, κατέθεσε ο Γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, καταγγέλλοντας πως η εταιρεία δεν κατάφερε να προστατεύσει το προσωπικό της από τον ίδιο τον Γουάινστιν.

Ο διάσημος παραγωγός αντιμετωπίζει δεκάδες κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού, ωστόσο ο ίδιος αρνείται πως υπήρξε μη συναινετικό σεξ.

Όπως μεταδίδει το BBC, σύμφωνα με την αγωγή, η οποία στρέφεται τόσο κατά της Weinstein Company αλλά και κατά του Χάρβει Γουάινστιν και του αδελφού του Ρόμπερτ, ο παραγωγός παρενοχλούσε σεξουαλικά και κακοποιούσε λεκτικά για χρόνια τις γυναίκες που εργάζονταν στην εταιρεία του. Στρέφεται δε και κατά ανώτερων στελεχών της εταιρείας, για την αποτυχία τους να αποτρέψουν την κακομεταχείριση παρότι τους είχαν δοθεί στοιχεία.

Η αγωγή κατατέθηκε έπειτα από τέσσερις μήνες ενδελεχούς έρευνας στην εταιρεία, κατά την οποία καταγράφηκαν περιπτώσεις, μεταξύ άλλων:

-Λεκτικές απειλές όπως «θα σε σκοτώσω» ή «θα σκοτώσω την οικογένειά σου» προς τις εργαζόμενες.

-Γυναίκες εργαζόμενες στην εταιρεία να συνοδεύουν τον Γουάινστιν σε εκδηλώσεις και να «διευκολύνουν» τις σεξουαλικές του ορέξεις.

- Απαίτηση για σεξουαλικές χάρες σε αντάλλαγμα προώθησης της καριέρας στην εταιρεία

-Οι οδηγοί του καλούνταν να έχουν πάντα στο αυτοκίνητο προφυλακτικά και φάρμακα για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Ο δικηγόρος του Γουάινστιν πάντως δήλωσε πως παρότι η συμπεριφορά του πελάτη του δεν ήταν «αλάνθαστη», δεν υπήρχε «εγκληματική» δραστηριότητα.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Οκτώβριο, όταν οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο για τις καταγγελίες που διατυπώνοντας επί χρόνια για σεξουαλική παρενόχληση από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν. Έκτοτε περισσότερες από 50 γυναίκες, ανάμεσά τους μερικά από τα μεγαλύτερα «ονόματα» του Χόλιγουντ, έχουν κατηγορήσει τον κάποτε κραταιό παραγωγό για σεξουαλική επίθεση, παρενόχληση, κακοποίηση και βιασμό.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση