Δεν είναι δουλειά της ΕΚΤ να ρυθμίσει το bitcoin, λέει ο Μάριο Ντράγκι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 17:14 Δεν είναι δουλειά της ΕΚΤ να ρυθμίσει το bitcoin, λέει ο Μάριο Ντράγκι

Ο Ντράγκι σημείωσε ότι η αξία του Bitcoin έχει καταγράψει πολύ απότομες διακυμάνσεις

Δεν είναι δουλειά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να θεσπίσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για το Bitcoin, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι, προειδοποιώντας παράλληλα την κοινή γνώμη για τους κινδύνους που συνδέονται με το ευμετάβλητο κρυπτονόμισμα.

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι φωνές που καλούν τις αρχές, μεταξύ τους και τις κεντρικές τράπεζες, να παρέμβουν και να ρυθμίσουν την αγορά των εικονικών νομισμάτων, οι τιμές των οποίων έχουν καταγράψει απίστευτες διακυμάνσεις.

Ωστόσο, ο Ντράγκι, απαντώντας μέσω βίντεο σε ερωτήματα πολιτών, δήλωσε ότι η απαγόρευση ή η ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων δεν εμπίπτει στα καθήκοντα της ΕΚΤ.

«Πολλοί από εσάς έθεσαν ερωτήματα για το εάν η ΕΚΤ πρόκειται να απαγορεύσει ή να ρυθμίσει τα Bitcoins», δήλωσε ο Ντράγκι. «Πρέπει να πω ότι δεν είναι ευθύνη της ΕΚΤ να το κάνει αυτό».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει κανείς να αγοράσει Bitcoin, ο Ντράγκι εμφανίστηκε επιφυλακτικός. «Ειλικρινά, θα (το) σκεφτόμουν προσεκτικά», δήλωσε.

Ο Ντράγκι σημείωσε ότι η αξία του Bitcoin έχει καταγράψει πολύ πιο απότομες διακυμάνσεις σε σχέση με αυτή του ευρώ και ότι τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν τη στήριξη κάποιου δημόσιου οργανισμού.

Δήλωσε ότι η τεχνολογία blockchain, που χρησιμοποιείται για την καταγραφή των συναλλαγών σε Bitcoin, είναι «υποσχόμενη» και αναμένεται να έχει «πολλά οφέλη», όπως η πιθανή της χρήση για τον διακανονισμό πληρωμών. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι δεν είναι ακόμα αρκετά ασφαλής προκειμένου να χρησιμοποιείται από τις κεντρικές τράπεζες.

«Ενδιαφερόμαστε πολύ για αυτή την τεχνολογία, αλλά δεν είναι ακόμα ασφαλής για τις κεντρικές τράπεζες και ως εκ τούτου χρειάζεται να το κοιτάξουμε και να το διερευνήσουμε περισσότερο», δήλωσε.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση