Τούρκος πρώην κομάντο στα Ίμια: Η Ελλάδα έχει στρέψει τις κάννες της πάνω μας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 18:38 Τούρκος πρώην κομάντο στα Ίμια: Η Ελλάδα έχει στρέψει τις κάννες της πάνω μας
«Κάποτε η Ελλάδα δεν θα μας αφήνει ούτε να ψαρεύουμε στο Αιγαίο» - Πρώην στρατιωτικός, μπλέχτηκε στο σκάνδαλο Ergenekon, θεωρούνταν ήρωας και τώρα είναι άσπονδος εχθρός του Ερντογάν και υποψήφιος βουλευτής του εθνικιστικού «Καλού Κόμματος»

To 1996 ο Αλί Τουρκσέν υπήρξε από τους βασικούς πρωταγωνιστές της απόβασης των Τούρκων κομάντος στα Ίμια.Σήμερα, ως υποψήφιος βουλευτής του εθνικιστικού κόμματος «Καλό Κόμμα» της Μεράλ Ακσενέρ, μιλάει προκλητικά για -υποτιθέμενη- «κατοχή» 18 νησιών, νησίδων και βραχονησίδων από την Ελλάδα υποστηρίζοντας πως θα έρθει η στιγμή που οι Έλληνες δεν θα  επιτρέπουν στους Τούρκους «ούτε για ψάρεμα να βγαίνουν στο Αιγαίο».

Μιλώντας στο τελευταίο τεύχος του αντρικού περιοδικού «BOXER» o Tουρκσέν, υποστηρίζει προκλητικά πως: «οι Έλληνες έχουν στρέψει τις κάννες τους», ζητώντας από την κυβέρνηση Γιλντιρίμ, να μην υποχωρήσει, απέναντι στην Ελλάδα. «Η Τουρκία ό,τι είναι να κάνει, πρέπει να το κάνει προσεκτικά αλλά χωρίς να παραχωρεί δικαιώματά της. Ούτε κι εγώ που έχω περάσει τη ζωή μου σε στρατιωτικές ασκήσεις θέλω πόλεμο με κανέναν, αλλά ούτε κι εσύ, όμως, να τον επιζητείς. Δεν έρχομαι εγώ να κάτσω στο μπαλκόνι σου. Αλλά όταν κάποιος προσπαθήσει να τοποθετήσει ένα τραπέζι στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, φυσικά και θα αντιδράσω λέγοντας "τι κάνεις εκεί;".

Δεν θέλω να πω το κλασικό, αλλά αν ξεκινήσεις να δίνεις, θα συνεχίσουν να ζητάνε περισσότερα» δήλωσε προκλητικά.

Για χρόνια στην Τουρκία ο Τουρκσέν, θεωρούνταν ήρωας λόγω... Ιμίων. Ωστόσο η εμπλοκή του το 2010 στην υπόθεση Ergenekon, τον «αποκαθήλωσε» απότομα, στέλνοντάς τον στη φυλακή για σχεδόν 3,5 χρόνια. Αρχικά είχε καταδικαστεί σε 16 χρόνια φυλάκιση με τις κατηγορίες ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει ανώτατους αξιωματικούς, αλλά και για παράνομη οπλοκατοχή.

Αποφυλακίστηκε το 2014 και σήμερα είναι υποψήφιος βουλευτής με το «Καλό Κόμμα» της Ακσενέρ, που αποσχίστηκε από το Εθνικιστικό Κίνημα (MHP) και τους «Γκρίζους Λύκους» του Ντεβλέτ Μπαχτσελί και σήμερα είναι άσπονδος εχθρός του Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνέντευξή του στο «BOXER» o βετεράνος των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων  επαναλαμβάνει τις θέσεις  ακραίων κύκλων της Τουρκίας,  για παράνομη -όπως υποστηρίζει- κατοχή νησιών από τη χώρα μας. «Στα Ίμια είναι χρόνια τώρα που δημιουργούν μία τέτοια ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα 18 νησιά και μία βραχονησίδα να βρίσκονται σήμερα υπό πλήρη κατοχή. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί μία σοβαρότατη ανησυχία για την ασφάλεια της Τουρκίας. Γιατί έχουν στρέψει τις κάννες τους κάτω από τη μύτη μας» δήλωσε προκλητικά, συνεχίζοντας:  «Αύριο θα επικαλεστούν τα χωρικά ύδατα, είτε την ΑΟΖ, είτε τον εναέριο χώρο και δεν θα μπορούμε ούτε να ψαρεύουμε, ούτε τα πλοία μας να πλησιάζουν, ούτε στρατιωτικές ασκήσεις να μας επιτρέπουν να κάνουμε, ούτε να έχουμε δικαιώματα στον υποθαλάσσιο πλούτο». Ο απόστρατος συνταγματάρχης  και νυν πολιτευτής της Ακσενέρ, στρέφει τα πυρά του και κατά όσων στην Τουρκία αμφισβητούν τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις στα Ίμια. Το σχόλιο της δημοσιογράφου Νεντζεχάν Αλτσί στο Twitter προκάλεσε την έντονη οργή του, σχολιάζοντας: «Η άγνοια και η προδοσία δεν περνούν απαρατήρητα». Συγκεκριμένα η γνωστή δημοσιογράφος του Haber Turk έγραψε καυστικά για τη νέα κρίση στα Ίμια: «Ας πολεμήσουμε για ένα κομμάτι βράχου, μια σπιθαμή γης που χρησιμοποιείται για τη βοσκή κατσικιών». 

πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση