Πνίγεται στο αίμα αμάχων η Ανατολική Γούτα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 14:17 Πνίγεται στο αίμα αμάχων η Ανατολική Γούτα

Επείγουσα έκκληση του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός, 426 νεκροί από την Κυριακή.

Την έκκλησή του για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Συρία, ώστε να σταματήσει ο «φρικτός» βομβαρδισμός της Ανατολικής Γούτας όσο και τα πυρά όλμων στη Δαμασκό επανέλαβε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα.

Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, τουλάχιστον εννέα άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς του συριακού καθεστώτος στην Ανατολική Γούτα. Προστέθηκαν στο μακρύ και θλιβερό κατάλογο των 426 αμάχων που σκοτώθηκαν από την Κυριακή- ανάμεσά τους 98 παιδιά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο αριθμός τους μάλιστα είναι πιθανό να μεγαλώσει, καθώς υπάρχουν πολλοί τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση αλλά και άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από συντρίμμια.

Την κατάπαυση του πυρός πρέπει να ακολουθήσει η άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση ανθρωπιστικής αρωγής στην Ανατολική Γούτα και η απομάκρυνση αρρώστων και τραυματιών, αναφέρει ο ντε Μιστούρα σε δήλωση του που διάβασε, στη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων στη Γενεύη, η εκπρόσωπος του ΟΗΕ Αλεσάντρα Βελούτσι.

Τόνισε επίσης πως οι τρεις εγγυητές της διαδικασίας της Αστάνα -Ρωσία, Ιράν και Τουρκία- πρέπει να συνεδριάσουν επειγόντως για να αποκαταστήσουν τις ζώνες αποκλιμάκωσης στη Συρία.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση