Γηροκομείο οργάνωσε επίδειξη pole dancing για τους ηλικιωμένους

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 15:40 Γηροκομείο οργάνωσε επίδειξη pole dancing για τους ηλικιωμένους

Αντέδρασε η δημοτική αρχή- «Το διασκέδασαν πολύ» απαντά ο οίκος ευγηρίας.

Δεν πτοήθηκε από τα σχόλια πως ίσως επρόκειτο για «εντελώς ακατάλληλο θέαμα». Έτσι, γηροκομείο ανακοίνωσε πως θα ξανακαλέσει χορευτές του pole dancing για να ξαναχορέψουν μπροστά στους φιλοξενούμενούς του.

Όπως γράφει η εφημερίδα Independent, οι αρχές στο Κράιστσερτς του Ντόρσετ της Βρετανίας αιφνιδιάστηκαν όταν πληροφορήθηκαν πως μαθητές σχολής χορού χόρεψαν pole dancing μπροστά στους γηραιούς ενοίκους του γηροκομείου Fairmile Grange, το οποίο φιλοξενεί ανθρώπους με άνοια.

Ωστόσο, η διεύθυνση του γηροκομείου λέει πως τόσο οι ένοικοι όσο οι συγγενείς τους ήταν εκείνοι που είχαν ζητήσει να γίνει μια τέτοια παρουσίαση, προτείνοντας να γίνονται πιο «μοντέρνες» δραστηριότητες.

Έτσι, μαθητές των σχολών χορού Pole Crazy και Pole Dance Factory χόρεψαν για τους ηλικιωμένους θεατές τους.

«Η άποψή μου είναι πως είναι εντελώς ακατάλληλο για οίκο ευγηρίας» δήλωσε δημοτικός σύμβουλος του Ντόρσετ. «Δεν είναι το είδος της ψυχαγωγίας που θα σκεφτόμουν πως θέλουν ή ενθαρρύνουν οι φιλοξενούμενοι».

«Παρότι μου αρέσει να βλέπω πάντα τους ορίζοντες των μεγάλων σε ηλικία ανθρώπων να διευρύνονται, δεν είμαι σίγουρη πως αυτό περιλαμβάνει και το pole dancing» σχολίασε άλλη σύμβουλος.

Η διεύθυνση του γηροκομείου πάντως έκανε λόγο για «καλλιτεχνική επίδειξη γυμναστικών ικανοτήτων υπό μουσική» και τόνισε πως οι ηλικιωμένοι αποφάσισαν οι ίδιοι αν ήθελαν να το παρακολουθήσουν ή όχι. Όσοι πάντως το παρακολούθησαν, το ευχαριστήθηκαν πολύ.

«Είμαστε περήφανοι που αμφισβητούμε τα στερεότυπα και συνεχίζουμε να προσφέρουμε στους φιλοξενούμενούς μας την επιλογή να παρακολουθήσουν κατάλληλες, νέες και προχωρημένες δραστηριότητες» τόνισε χαρακτηριστικά η διοίκηση του γηροκομείου.

qxpbpadb

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση