Επιμένει ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ: Η λύση για την Ελλάδα είναι ένα τρίτο πακέτο 30 - 50 δισ. ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 15:45 Επιμένει ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ: Η λύση για την Ελλάδα είναι ένα τρίτο πακέτο 30 - 50 δισ. ευρώ
Ο ντε Γκίντος υποστηρίζει ότι πρόκειται για «μια τρίτη διάσωση» - Το τελικό ποσό δεν έχει καθοριστεί, αναφέρει
 
Η Ευρώπη θα χρησιμοποιήσει τους επόμενους τέσσερις μήνες της παράτασης της ελληνικής διάσωσης ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση της Ελλάδας και τα επόμενα βήματά της, τα οποία θα είναι ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς ντε Γκουίντος.

«Έχουμε και εμείς αυτούς τους τέσσερις μήνες, πρώτον, για να δούμε ποια είναι η πραγματική κατάσταση, για να δούμε πως η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στους όρους και να προσπαθήσουμε να καθορίσουμε τι θα συμβεί στη συνέχεια (...) που ουσιαστικά είναι μια τρίτη διάσωση», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη Βαρκελώνη.

Όπως εκτίμησε, το «προκαταρκτικό εύρος» μιας νέας διάσωσης της Ελλάδας είναι στα 30-50 δισ. ευρώ, ενώ το τελικό ποσό δεν έχει ακόμα καθοριστεί.
 
Σημείωσε, δε, πως είναι απίθανο η Ελλάδα να ανακτήσει την πρόσβασή της στις αγορές μέχρι τον Ιούνιο, και θα χρειαστεί κάποιο νέο ντιλ.
 
Ο ισπανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν τις ανάγκες ρευστότητας της Ελλάδας και τις λήξεις των ομολόγων στην συνεδρίαση του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση