Εικόνες σοκ στην Ινδία: Εξαγριωμένο πλήθος έγδυσε και χτύπησε μέχρι θανάτου βιαστή

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 09:31 Εικόνες σοκ στην Ινδία: Εξαγριωμένο πλήθος έγδυσε και χτύπησε μέχρι θανάτου βιαστή

Δεκάδες εξαγριωμένοι Ινδοί εισέβαλαν σε φυλακή, πήραν κατηγορούμενο για βιασμό και τον βασάνισαν μέχρι θανάτου. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

Τον νόμο στα χέρια τους πήραν δεκάδες εξαγριωμένοι Ινδοί, που εισέβαλαν στις φυλακές της Dimapur, όπου κρατείτο κατηγορούμενος για τον βιασμό νεαρής γυναίκας, τον έβγαλαν έξω, του έβγαλαν τα ρούχα και τον χτύπησαν μέχρι θανάτου. Ο άνδρας κατηγορείτο ότι βίασε μια φοιτήτρια, στις 24 Φεβρουαρίου, αλλά δεν είχε καταδικαστεί ως ένοχος.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το εξαγριωμένο πλήθος τον έσυρε για περισσότερα από 5,5 χλμ, ενώ ο κόσμος τον χτυπούσε και του πετούσε πέτρες.

"Μεγάλη διαδήλωση στους δρόμους της Dimampur, όπου πλήθος κόσμου και φοιτητές κατάφεραν να γκρεμίσουν δύο πύλες στη φυλακή, να μπουν μέσα, να αρπάξουν τον άνδρα και να τον σύρουν στην κεντρική πλατεία. Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη. Αρκετοί τραυματίστηκαν, όταν η Αστυνομία πέταξε νερό στο συγκεντρωμένο πλήθος και άνοιξε πυρ. Μεταξύ των τραυματιών είναι και αστυνομικοί, στους οποίους το πλήθος πετούσε πέτρες. Αργότερα, άνδρες της Αστυνομίας κατάφεραν να απομακρύνουν το πτώμα του άνδρα", δήλωσε στους Hindustan Times ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

Κόρη της Ινδίας: Το "επιλήψιμο" ντοκιμαντέρ

Η κατάσταση είναι ήδη πολύ τεταμένη στη χώρα, όπου μια ημέρα πριν, δικαστήριο απαγόρευσε τη μετάδοση του ντοκιμαντέρ "Κόρη της Ινδίας",.

Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζεται ο Μουκές Σιγνκ, καταδικασθείς για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία φοιτήτριας το 2012, στο Νέο Δελχί, να υποστηρίζει εμμέσως πλην σαφώς πως το θύμα έφταιγε, γι'αυτό που συνέβη.

Ο Μουκές Σινγκ ήταν ο οδηγός του λεωφορείου, μέσα στο οποίο βιάστηκε και δολοφονήθηκε η νεαρή κοπέλα. Μόλις επιβιβάστηκε, ο Σινγκ, ο αδελφός του Ραμ, ένας 20χρονος γυμναστής, ο καθαριστής του λεωφορείου, ένας πωλητής φρούτων και ένας ανήλικος της επιτέθηκαν, χτυπώντας τη και βιάζοντάς την. Την είχαν χτυπήσει τόσο δυνατά στο κεφάλι, που της προκάλεσαν βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που οδήγησαν στον θάνατό της. Πέθανε 13 ημέρες αργότερα, από τα τραύματά της στο κεφάλι και τα γεννητικά όργανα.

"Είδαμε διαφημιστικά αποσπάσματα της ταινίας και θέσαμε το ζήτημα στη δικαιοσύνη επειδή πιστεύουμε ότι μπορεί να συνιστά προσβολή για τη δημόσια τάξη. Δείχνει μια πολύ επίμαχη συνέντευξη του καταδικασμένου βιαστή", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Ο Μουκές Σινγκ, δήλωσε  πως το θύμα δεν έπρεπε "να γυρνάει έξω στις 9 το βράδυ" και πως "σ' έναν βιασμό, το κορίτσι ευθύνεται πολύ περισσότερο από το αγόρι".

 

Οι γονείς του θύματος. Ο πατέρας της νεαρής γυναίκας παροτρύνει τον κόσμο να δει το ντοκιμαντέρ του BBC
 
 
Απόφαση που ραγίζει καρδιές

Η δημιουργός του ντοκιμαντέρ, η σκηνοθέτρια Λέσλι Άντγουιν, δήλωσε αναστατωμένη από την απόφαση αυτή.

"Η απόφαση του δικαστηρίου μου ραγίζει την καρδιά. Όσο περισσότερο θα προσπαθούν να εμποδίσουν την ταινία, τόσο πιο ζωηρό θα είναι το ενδιαφέρον του κόσμου γι' αυτή. Τώρα όλοι θέλουν να την δούν", δήλωσε.

Το ντοκιμαντέρ πρόκειται να προβληθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου, σε 7 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ινδία και η Βρετανία, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Η Άντγουιν δήλωσε πως πήρε το πράσινο φως των σωφρονιστικών αρχών και του υπουργείου Εσωτερικών για να συνομιλήσει με τον κατάδικο μέσα στη γιγάντια φυλακή Τιχάρ του Νέου Δελχί στο πλαίσιο αυτού του ντοκιμαντέρ σχετικά με τα επακόλουθα αυτού του εγκλήματος.

 

 Το έγκλημα αυτό προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση και έγινε αφορμή για μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ινδία.

Έφερε στο φως τη βία που υφίστανται οι γυναίκες στη χώρα και επέφερε μια σκλήρυνση του νόμου για τη σεξουαλική βία.

 

Ο φυλακισμένος κατηγορούμενος για τον βιασμό της γυναίκας που βρήκε φρικτό θάνατο από το εξαγριωμένο πλήθος

(Με πληροφορίες από DailyMail)

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση