Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Π. Ιγκλέσιας: Να σταματήσει η λιτότητα, αλλιώς θα αναπτύσσεται η ακροδεξιά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Μαρτίου 2015 22:46 Π. Ιγκλέσιας: Να σταματήσει η λιτότητα, αλλιώς θα αναπτύσσεται η ακροδεξιά

Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει τις πολιτικές λιτότητας αλλιώς τα ακροδεξιά κινήματα θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται, ανέφερε ο επικεφαλής του Podemos Π. Ιγκλέσιας.

Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει τις πολιτικές λιτότητας αλλιώς θα δει τα ακροδεξιά κινήματα να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να θέτουν ένα σοβαρό κίνδυνο για τη δημοκρατία, ανέφερε ο επικεφαλής του ισπανικού Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας σε συνέντευξή του.

«Είναι πολύ σημαντικό να δεχτούν το χέρι που απλώνουν κόμματα σαν κι εμάς, που είναι φιλο-ευρωπαϊκά, αυτούς που υπερασπίζονται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», σημείωσε.
Διαφορετικά «ίσως σε ένα χρόνο η Μαρίν Λεπέν θα έχει μια θέση στο Eurogroup. Θα πρέπει κάποιος να ρωτήσει την Μέρκελ αν θα ήθελε να μιλήσει με την κ. Λεπέν, ή με εμένα».

Ο Ιγκλέσιας αναγνώρισε ότι κάποιες από τις προτάσεις του Podemos -όπως η αναδιάρθρωση του χρέους- μπορεί να συναντήσουν αντίσταση από την ΕΕ, σημείωσε ωστόσο ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ακούσουν «σοβαρά» τι έχει να πει η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ.

«Μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα», ανέφερε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι ένας συνασπισμός μεταξύ της ισπανικής κεντροδεξιάς και της ισπανικής κεντροαριστεράς θα παρατείνει αυτό που αποκάλεσε οικονομική καταστροφή της χώρας του.

 

thetoc.gr