Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν 20 Ιρακινούς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 16:26 Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν 20 Ιρακινούς

Τα θύματα ήταν εθελοντές που μάχονταν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία του Κιρκούκ 

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 20 πολίτες του Ιράκ οι οποίοι πολεμούσαν εθελοντικά τις δυνάμεις των τζιχαντιστών στην επαρχία του Κιρκούκ, τη Δευτέρα.

Οι εκτελέσεις έγιναν στην πόλη Χαγουΐτζα. Δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωσή τους, ωστόσο ήδη κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες από την αποτρόπαια πράξη. Στις φωτογραφίες, που φέρουν το λογότυπο του ΙΚ, διακρίνονται τα πτώματα τουλάχιστον 12 ανδρών που είναι κρεμασμένα ανάποδα, από κολόνες του ηλεκτρικού. Στις λεζάντες διευκρινίζεται ότι πρόκειται για σιίτες, μέλη των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης.

Οι Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης, είναι εθελοντικά παραστρατιωτικά σώματα τα οποία αποτελούνται κυρίως σιίτες μουσουλμάνους, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία στο Ιράκ, πολλές φορές όμως και από σουνίτες που θέλουν να πολεμήσουν ενάντια στις ακραίες σουνιτικές τζιχαντιστικές οργανώσεις, τύπου Αλ Κάιντα και Ισλαμικού Κράτους.

Τις ομάδες που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους δίπλα στον ιρακινό στρατό ενισχύουν αεροπορικά και τεχνικά τόσο οι χώρες του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού, όσο και το σιιτικό Ιράν, το οποίο έχει μεγάλη επιρροή στην κυβέρνηση της Βαγδάτης.

Σιίτες πολιτοφύλακες, πάντως, έχουν κατηγορηθεί ότι με το πρόσχημα της πάλης ενάντια στους σουνίτες του Ισλαμικού Κράτους, ασκούν δολοφονική βία κατά αμάχων σουνιτών στο δυτικό Ιράκ, στις περιοχές από τις οποίες εκδιώκεται το Ι.Κ..

 

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση