Χτύπησαν πετρελαιοφόρο στην Ερυθρά Θάλασσα!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 17:26 Χτύπησαν πετρελαιοφόρο στην Ερυθρά Θάλασσα!

Τις πληροφορίες μεταδίδει το Arabiya TV, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από την Σαουδική Αραβία. Και τονίζει πως οι Χούθι, της Υεμένης, χτύπησαν ένα πετρελαιοφόρο στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πετρελαιοφόρο έχει μικρές ζημιές από την επίθεση. Ωστόσο κατάφερε να διατηρήσει την πορεία του.

Χτυπήθηκε… κατά λάθος το πετρελαιοφόρο;

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το Reuters, οι Χούθι της Υεμένης υποστηρίζουν πως στόχευαν ένα πολεμικό πλοίο της Σαουδικής Αραβίας και όχι ένα πετρελαιοφόρο!

**Οι Χούθι είναι Ζαϊντί ομάδα που δραστηριοποιείται στην Υεμένη. Η ομάδα αντλεί την ονομασία της από τον Χουσεΐν Μπαντρεντίν αλ-Χούθι, ο οποίος ξεκίνησε επανάσταση στην Υεμένη το 2004 και σκοτώθηκε από τις Ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Καθοδηγούνται από τον Αμπντούλ-Μαλίκ αλ-Χούθι και πέτυχαν στο πραξικόπημα του 2014-2015 να αποκτήσουν τον έλεγχο σημαντικών εδαφών, της πρωτεύουσας Σαναά και του κοινοβουλίου. Οι Χούθι ασκούν de facto έλεγχο στο μεγαλύτερο τμήμα της βόρειας Υεμένης. Η βόρεια Υεμένη ενώθηκε με την νότια Υεμένη το 1990. Έκτοτε η κυβέρνηση της Υεμένης κατέστειλε επανειλημένα δια της βίας διαμαρτυρίες αποσχιστών.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση