Εξιτήριο για τη Γιούλια Σκριπάλ – Είχε δηλητηριαστεί μαζί με τον πατέρα της

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Απριλίου 2018 10:32 Εξιτήριο για τη Γιούλια Σκριπάλ – Είχε δηλητηριαστεί μαζί με τον πατέρα της

Η Γιούλια Σκριπάλ ήταν μαζί με τον πατέρα της στο Σάλσμπερι της Βρετανίας όταν τους δηλητηρίασαν με νευροτοξικό παράγοντα. Ήταν 4 Μαρτίου όταν τους βρήκαν αναίσθητους σε παγκάκι μπροστά από μια παμπ. Από τότε νοσηλευόταν και αρχικά κανείς δεν πίστευε πως μπορούσε να επιζήσει.

Να όμως που η Γιούλια Σκριπάλ, όπως μετέδωσαν το BBC και το Sky News, πήρε σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν πάνω από έναν μήνα.

Ραγδαία η βελτίωση για Σεργκέι και Γιούλια Σκριπάλ

Οι γιατροί δήλωσαν ότι η κατάσταση της υγείας της Γιούλια και του πατέρα της Σεργκέι Σκριπάλ παρουσίασε γρήγορη βελτίωση τις τελευταίες εβδομάδες. Την προηγούμενη εβδομάδα η ίδια η Γιούλια με ανακοίνωσή της είχε κάνει γνωστό ότι καθημερινά ανακτούσε τις δυνάμεις της.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται πατέρας και κόρη.

Η δολοφονική επίθεση στον Σκριπάλ, πρώην κατάσκοπο της Ρωσίας και της Βρετανίας, προκάλεσε ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα στις δυο χώρες. Το Λονδίνο κατηγόρησε ευθέως τη Μόσχα πως επιχείρησε να σκοτώσει τον Σκριπάλ, μια κατηγορία που φυσικά αρνείται η Μόσχα. Η Βρετανία απέλασε 23 Ρώσους διπλωμάτες (σ.σ. σε απελάσεις Ρώσων προχώρησαν κι άλλες χώρες κυρίως της Ε.Ε.), με τη Ρωσία να «απαντά» με την εκδίωξη 23 Βρετανών.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση