Αεροπορική τραγωδία στην Αλγερία - Ξεπέρασαν τους 240 οι νεκροί!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 15:56 Αεροπορική τραγωδία στην Αλγερία - Ξεπέρασαν τους 240 οι νεκροί!

- Συγκλονίζει την Αλγερία η συντριβή στρατιωτικού αεροπλάνου - Νέος απολογισμός από την κρατική τηλεόραση κάνει λόγο για τουλάχιστον 257 νεκρούς - Το Ιλιούσιν-76 κατέπεσε κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπούφαρικ - Είχε προορισμό την Τιντούφ - Άγνωστες ακόμα οι αιτίες της συντριβής

Ανεβαίνει συνεχώς ο τραγικός απολογισμός της αεροπορικής τραγωδίας που συγκλονίζει την Αλγερία. Λίγα λεπτά μετά τον απολογισμό των 247 νεκρών ήρθε ακόμα ένας, πιο βαρύς από τον προηγούμενο. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Αλγερίας, οι νεκροί από την συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους Ιλιούσιν-76 είναι 257! Και δεν αποκλείεται, αυτός να μην είναι ο τελικός απολογισμός!

Στο μοιραίο αεροπλάνο επέβαιναν στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους. Νωρίτερα, υπήρξε πληροφορία πως υπάρχει ένας επιζών, αλλά δεν επιβεβαιώθηκε. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως κανείς δεν σώθηκε από τη συντριβή λίγο έξω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπούφαρικ. Το Ιλιούσιν-76 είχε προορισμό το Τιντούφ.

Άγνωστη η αιτία της συντριβής που βύθισε στο πένθος την Αλγερία

Μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με αξιωματούχο του FLN (σ.σ. κυβερνών κόμμα της Αλγερίας) που επικαλείται το Reuters, είναι και 26 μέλη του Μετώπου Πολισάριο για την Απελευθέρωση της Δυτικής Σαχάρας.


Φωτογραφία Reuters


Φωτογραφία Reuters

Το δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (11.04.2018) στη στρατιωτική αεροπορική βάση του Μπουφαρίκ, η οποία βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα, το Αλγέρι. Το αεροπλάνο ήταν ένα τετρακινητήριο Ιλιούσιν-76, σοβιετικής κατασκευής και μετέπειτα ρωσικής, που μπορεί να μεταφέρει από 126 ως 225 επιβάτες.


Φωτογραφία Reuters

 

 

Συνετρίβη σε έναν αγρό, στην περίμετρο του αεροδρομίου, λίγο μετά την απογείωσή του. Τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι 14 ασθενοφόρα βρίσκονται στον τόπο του δυστυχήματος και ότι οι τραυματίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο.


Φωτογραφία Twitter

Χάος και θρήνος

Στα πλάνα φαίνεται μαύρος πυκνός καπνός να υψώνεται δίπλα σε έναν αυτοκινητόδρομο και η ουρά του φλεγόμενου αεροσκάφους. Σάκοι για πτώματα διακρίνονταν στο έδαφος δίπλα στα συντρίμμια του αεροπλάνου.


Φωτογραφία Reuters

 

 

 

 

 

 

Το αεροσκάφος κατευθυνόταν προς το Τιντούφ, στα νότια της χώρας, όπου βρίσκονται προσφυγικοί καταυλισμοί των Σαχράουι (Σ.τ.Σ: οι Σαχράουι είναι οι κάτοικοι της πρώην Ισπανικής αποικίας της Σαχάρας, της σημερινής Δυτικής Σαχάρας, απόγονοι των νομαδικών μαυριτανικών φυλών που ζούσαν στην περιοχή από αιώνες. Σήμερα 150.000 Σαχράουι ζουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στα νότια της πόλης Τιντούφ στην έρημο της νοτιοδυτικής Αλγερίας).


Φωτογραφία Twitter


Φωτογραφία Twitter

Η τραγωδία του ’14

Τον Φεβρουάριο του 2014, ένα Lockheed C-130 Hercules της Πολεμικής Αεροπορίας της Αλγερίας κατέπεσε σε ορεινή περιοχή της χώρας σκοτώνοντας 77 επιβάτες–στρατιωτικούς με τις οικογένειές τους– ενώ ένας επιβάτης διασώθηκε. Τότε, υπουργείο Άμυνας είχε αποδώσει τα αίτια του δυστυχήματος στις κακές καιρικές συνθήκες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση