Ο Κόμεϊ αποκαλύπτει: Ο Πούτιν, ο Τραμπ και οι ιερόδουλες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 12:28 Ο Κόμεϊ αποκαλύπτει: Ο Πούτιν, ο Τραμπ και οι ιερόδουλες

Στη δημοσιότητα το περιεχόμενο των 15 σελίδων χειρόγραφων σημειώσεων του  πρώην διοικητή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ για τους διαλόγους που είχε ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόκειτα για χειρόγραφες σημειώσεις που είχε κρατήσει πριν την απόλυσή του τον Μάιο του 2017 και οι οποίες δόθηκαν σε μέλη του Κογκρέσου την Πέμπτη.

 Χαρακτηριστική η αναφορά του Τραμπ στον Κόμεϊ ότι ο Πούτιν του είχε αποθεώσει την ομορφία των Ρώσων ιερόδουλων. Σύμφωνα με τον πρώην διοικητή του FBI η ατάκα του Τραμπ ήταν ότι ο Πούτιν του είχε πει ότι η Ρωσία είχε «από τις πιο όμορφές πόρνες στον κόσμο».

Στις ίδιες σημειώσεις φαίνεται η ενόχληση του Τραμπ για τις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει σε βάρος του ο πρώην Βρετανός κατάσκοπος Κρίστοφερ Στιλ με τον Κόμεϊ να έχει καταγράψει τις επανειλλημμένες αρνήσεις του προέδρου των ΗΠΑ για επαφές με Ρωσίδες ιερόδουλους σε ξενοδοχείο της Μόσχας.

Η συζήτηση αυτή φέρεται να έγινε στο ίδιο δείπνο στον Λευκό Οίκο στο οποίο ο Τραμπ ρώτησε τον Κόμεϊ αν του είναι πιστός. Στις 15 χειρόγραφες σελίδες αποκαλύπτεται επίσης η ανησυχία του Τραμπ για τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλιν, που επίσης απολύθηκε τον Φεβρουάριο του 2017. 

Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του FBI ο Τραμπ σε ιδιωτικό δείπνο που είχαν τον Ιανουάριο του 2017, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε για τον Φλιν ότι «αυτός ο τύπος έχει σοβαρά ζητήματα κρίσης». Στη συνέχεια τον κατηγόρησε ότι καθυστέρησε να απαντήσει σε ένα συγχαρητήριο τηλεφώνημα σε διεθνή ηγέτη προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα ήταν οργισμένος αν χρειαζόταν έξι ημέρες για να του απαντήσουν σε ένα τέτοιο τηλεφώνημα. 

Τα υπομνήματα του Κόμι -αποσπάσματα των οποίων είναι λογοκριμένα- παραδόθηκαν την Πέμπτη από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε τρεις επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Τα υπομνήματα, τα οποία συμβουλεύθηκε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, συμπεριλαμβάνουν σημειώσεις του πρώην διευθυντή του FBI για μια συνάντηση στον Πύργο Τραμπ, στη Νέα Υόρκη, τον Ιανουάριο του 2017, λίγο πριν από την ορκωμοσία του Τραμπ, στην οποία ο δύο άνδρες είχαν κατ' ιδίαν συζήτηση για τον φάκελο που αναφερόταν λεπτομερώς σε ένα βράδυ του 2013, όταν ο Τραμπ φέρεται να είχε προσλάβει πόρνες σε ξενοδοχείο της Μόσχας.

«Τα υπομνήματα του Τζέιμς Κόμι μόλις αποκαλύφθηκαν και δείχνουν καθαρά ότι δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΡΑΞΗ και ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ. Επίσης, διέρρευσε διαβαθμισμένες πληροφορίες. ΟΥΑΟΥ! Θα συνεχιστεί το Κυνήγι Μαγισσών;», ήταν η αντίδραση του Τραμπ μέσω Twitter.

Ο Τραμπ καθαίρεσε τον Κόμεϊ τον Μάιο του 2017, ενώ ο Κόμι ηγείτο της έρευνας του FBI για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ και την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ της εκστρατείας του Τραμπ και της Μόσχας.

Ο ίδιος ο Τραμπ απάντησε μέσω Twitter γράφοντας ότι οι σημειώσεις του Κόμεϊ αποδεικνύουν μεταξύ άλλων πως δεν υπήρξε καμία συμπαιγνία με τη Ρωσία και καμία παρακώλυση των ερευνών:

«Τα υπομνήματα του Τζέιμς Κόμι μόλις αποκαλύφθηκαν και δείχνουν καθαρά ότι δεν υπήρξε καμία σύμπραξη και καμία παρακώλυση. Επίσης, διέρρευσε διαβαθμισμένες πληροφορίες. Ουάου! Θα συνεχιστεί το Κυνήγι Μαγισσών;

 

 

 

 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση