Αυτό είναι το πολυτελές θέρετρο που κατασκήνωσαν τα παιδιά του Άσαντ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 12:19 Αυτό είναι το πολυτελές θέρετρο που κατασκήνωσαν τα παιδιά του Άσαντ

Τα διεθνή ΜΜΕ αποκάλυψαν προ ολίγων ημερών ότι ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ Αλ Άσαντ,  κρύβεται σε ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία, σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα και χωρίς τη συνοδεία αξιωματούχων. Πού πήγαν όμως τα παιδιά του; Όπως μεταδίδει το Reuters, οι δυο γιοι και η κόρη του Άσαντ, όλοι τους σε εφηβική ηλικία, φιλοξενήθηκαν από τη Ρωσία, σε μια παραθαλάσσια καλοκαιρινή κατασκήνωση στη Μαύρη Θάλασσα και συγκεκριμένα στα παράλια της Κριμαίας. Το πρακτορείο, μάλιστα, δημοσιεύει φωτογραφίες της τοποθεσίας.

crimaia

Η κατασκήνωση Artek Seaside χτίστηκε το 1925  και επί δεκαετίες αποτελούσε θέρετρο για τα παιδιά της ελίτ που απολάμβαναν ειδικά προνόμια από το Σοβιετικό Κομμουνιστικό Κόμμα, ενώ φιλοξενούσε και ξένους απεσταλμένους από χώρες – δορυφόρους της τότε Σοβιετικής Ένωσης που λάμβαναν πρόσκληση.

Η ρωσική κυβέρνηση  μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014, έδωσε 180 εκατ. δολάρια για την ανακαίνιση της κατασκήνωσης. Ετσι, οι προσκεκλημένοι διαμένουν σε νέους κοιτώνες δίπλα στη θάλασσα.

mediaaa

Οι γιοι του Άσνατ, Χάφεζ και Καρίμ, καθώς και η κόρη του, Ζέιν, έμειναν εδώ πέρυσι το καλοκαίρι, μαζί με μια ομάδα άλλων παιδιών από τη Συρία. Η πληροφορία έγινε γνωστή μόλις αυτή την εβδομάδα, όταν Ρώσος βουλευτής που είχε πάει ως μέλος αντιπροσωπείας στη Δαμασκό αποκάλυψε ότι το είχε αναφέρει ο ίδιος ο Άσαντ.

diwwww

Όπως είπε στο Reuters ο διευθυντής της κατασκήνωσης,  Alexei Kasprzhak, έμαθε πως φιλοξενούσε τα παιδιά του προέδρου της Συρίας μετά την άφιξή τους εκεί. Οι τρεις έφηβοι δεν είχαν καμία ιδιαίτερη μεταχείριση και  ακολουθούσαν το κανονικό πρόγραμμα που είχαν και τα  υπόλοιπα παιδιά της ομάδας τους από τη Συρία.

«Κι αν κάποια παιδιά είχαν πρόβλημα που συγκατοικούσαν με τα απιδιά του Άσαντ, αυτό ξεπεράστηκε γρήγορα και δεν δημιουργήθηκε κάποιο θέμα, δόξα τω Θεώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

assaddd

H οικογένεια Ασαντ σε παλιότερες στιγμές

Τα παιδιά του προέδρου έμειναν στο camp για τρεις εβδομάδες και συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις, όπως όλα τα υπόλοιπα.

Το  Seaside camp είναι το παλαιότερο από δέκα παρόμοιες κατασκηνώσεις που υπάγονται στο  υπουργείο Παιδείας.

eaaaa

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο προορισμός που επιλέχθηκε για τις διακοπές των γόνων του Ασαντ μαρτυρά τις στενές σχέσεις του με τη Ρωσία που έγιναν ακόμα στενότερες όταν η Μόσχα μπήκε στον πόλεμο στη Συρία τον Σεπτέμβριο του 2015. Μέσα σε οκτώ χρόνια, αυτός ο πόλεμος έχει στοιχίσει τη ζωή σε 500.000 ανθρώπους και έχει οδηγήσει σε εκτοπισμό αρκετά εκατομμύρια.

πηγή: newmoney.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση