Φέργκιουσον: Πυροβολισμοί έξω από αστυνομικό τμήμα - Δύο τραυματίες αστυνομικοί

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 10:00 Φέργκιουσον: Πυροβολισμοί έξω από αστυνομικό τμήμα - Δύο τραυματίες αστυνομικοί

Φέρουν και οι δύο βαριά τραύματα - Δεκάδες διαδηλωτές έτρεξαν για να απομακρυνθούν από το σημείο, ενώ ακούγονταν κραυγές

Tεταμένο εξακολουθεί να παραμένει το κλίμα  στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.

Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη (πρωί Πέμπτης, ώρα Ελλάδας) ομάδα διαδηλωτών είχε συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα με συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και πανό.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, καθώς ο αριθμός των διαδηλωτών είχε άρχισει να μειώνεται, ακούστηκαν πυροβολισμοί, όπως περιέγραψε φωτογράφος του πρακτορείου Reuters.

Η αστυνομική διεύθυνση της κομητείας του Σεντ Λούις ανακοίνωσε ότι δύο αστυνομικοί της επλήγησαν από πυρά κατά τη συγκέντρωση έξω από το αστυνομικό τμήμα της πόλης Φέργκιουσον.

Ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε ότι ο ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο και ο δεύτερος στον ώμο. Mάλιστα, όπως ανέφερε τα τραύματά τους είναι βαριά. 



Δεκάδες διαδηλωτές έτρεξαν για να απομακρυνθούν από το σημείο, ενώ ακούγονταν φωνές: «Χτύπησαν αστυνομικό», σύμφωνα με τις δηλώσεις του φωτορεπόρτερ.

Μετά το περιστατικό, ισχυρότατη αστυνομική δύναμη εμφανίστηκε μπροστά από το αστυνομικό τμήμα.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Χθες, Τετάρτη, παραιτήθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας Τόμας Τζάκσον, στο Φέργκιουσον του Μιζούρι μετά την έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία ήταν ιδιαίτερα επικριτική σχετικά με τις πρακτικές που ακολούθησαν οι αστυνομικές αρχές της πόλης στο περιστατικό της δολοφονίας ενός μαύρου άοπλου εφήβου από λευκό αστυνομικό.



Διαδηλωτές ζητούσαν την απομάκρυνση του Τζάκσον μετά τον φόνο του άοπλου νεαρού μαύρου Μάικλ Μπράουν από τον λευκό αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον στις 9 Αυγούστου 2014, που προκάλεσε κατακραυγή σε ολόκληρη τη χώρα.



Η παραίτηση του Τόμας Τζάκσον είναι η τελευταία σειράς παραιτήσεων αξιωματούχων μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που καταγγέλλει σειρά ρατσιστικών καταχρήσεων εκ μέρους της αστυνομίας και της δικαιοσύνης του Φέργκιουσον.








 

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση