Χρυσό κουφέτο αλά… τουρκικά! Η εξήγηση πίσω από τις νέες συλλήψεις «Γκιουλενιστών»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 20:18 Χρυσό κουφέτο αλά… τουρκικά! Η εξήγηση πίσω από τις νέες συλλήψεις «Γκιουλενιστών»

Την είδηση πως άλλοι 63 ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Και μαζί «αποκάλυψε» πως… δρούσαν οι 63. Σχεδόν σαν την εκπομπή… Χρυσό κουφέτο!

Σύμφωνα λοιπόν με τους Τούρκους αξιωματούχους, μερικοί από τους υπόπτους δρούσαν ως προξενητές. Έβρισκαν συζύγους για οπαδούς του. Άλλοι από τους συλληφθέντες εμφανίζονταν στους καταλόγους των πιθανών συντρόφων που είχαν συντάξει οι προξενητές, πρόσθεσε το Ανατολή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν πως οργάνωσε την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016. Από το βράδυ της 15ης Ιουλίου 2016 οι τουρκικές αρχές έχουν εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου προγκρόμ κατά… πάντων.

Συλλήψεις… παντού στην Τουρκία

Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες 35 περιοχές σ’ όλη την Τουρκία, μετέδωσε το Ανατολή, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης καταστολής που έχει καταδικασθεί από τον ΟΗΕ και δυτικές δυνάμεις.

Το γραφείο του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του Ανθρώπου ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι οι τουρκικές αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση 160.000 ανθρώπους και έχουν απολύσει σχεδόν τον ίδιο αριθμό δημόσιων λειτουργών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση