Σε νευρική κρίση η Τουρκία: Αύξηση επιτοκίων κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες μετά τη «βουτιά» της λίρας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 20:08 Σε νευρική κρίση η Τουρκία: Αύξηση επιτοκίων κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες μετά τη «βουτιά» της λίρας
Η Κεντρική Τράπεζα της γειτονικής χώρας ανέβασε τα επιτόκια από το 13,5%, στο 16,5% - Στόχος η στήριξη των τιμών
 

Αύξηση των τουρκικών επιτοκίων κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, από 13,5%, στο 16,5% ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της γειτονικής χώρας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και οι απώλειες μετά τη «βουτιά» της λίρας στα διεθνή χρηματιστήρια.

Η κεντρική τράπεζα αναφέρει ότι έχει αποφασίσει να υλοποιήσει μια ισχυρή νομισματική σύσφιξη για να στηρίξει τη σταθερότητα των τιμών.

«Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία με στόχο τη σταθερότητα των τιμών», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, συμπληρώνοντας ότι η σφιχτή στάση στη νομισματική πολιτική θα διατηρηθεί έως ότου υπάρξει αξιοσημείωτη βελτίωση στο μέτωπο του πληθωρισμού.

«Είναι ώρα να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της νομισματικής πολιτικής και να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μehmet Simsek, ο οποίος τόνισε ότι ο κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας έχει «την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης» στις απαραίτητες ενέργειες για να περιοριστεί η πτώση της λίρας και να επιτευχθεί ο στόχος της σταθερότητας στις τιμές.

πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση