Υπερπαραγωγή Κιμ η καταστροφή των πυρηνικών εγκαταστάσεων – "Αποθεώνουν" τον Τραμπ και ζητούν… τετ α τετ!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 09:31 Υπερπαραγωγή Κιμ η καταστροφή των πυρηνικών εγκαταστάσεων – "Αποθεώνουν" τον Τραμπ και ζητούν… τετ α τετ!

Την ώρα (σχεδόν) που η Βόρεια Κορέα κατέστρεφε τις πυρηνικές της εγκαταστάσεις, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωνε ότι η συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, δεν θα γίνει. Η Πιονγκγιάνγκ παρουσιάζει ένα πρόσωπο που… κανείς δεν είχε δει: αυτό της αυτοσυγκράτησης.

Θα περίμενε κανείς ότι η Βόρεια Κορέα θα αντιδρούσε δυναμικά στην απόφαση Τραμπ να ρίξει… πόρτα στον Κιμ Γιονγκ Ουν. Άλλωστε, κανείς δεν έχει ξεχάσει τις μικροπρέπειες ανάμεσα σε δυο ηγέτες. Ή τη δήλωση της υφυπουργού Εξωτερικών ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ λέει… βλακείες. Αλλά η Πιονγκιάνγκ δείχνει ένα άλλο πρόσωπο.

Σε πρώτη φάση, έδωσε στη δημοσιότητα εντυπωσιακές φωτογραφίες και video από τη στιγμή που καταστρέφονται τέσσερις σήραγγες στο πεδίο πυρηνικών δοκιμών, Πούνγκι-Ρι, στο όρος Μάνταπ. Εικόνες εντυπωσιακές, τις οποίες η Βόρεια Κορέα είχε φροντίσει να καταγράψουν δημοσιογράφοι διεθνών ΜΜΕ.

 

 

Ίσως αυτός να ήταν ένας τρόπος να δείξει η Βόρεια Κορέα ότι δεν είναι δικό της λάθος η ακύρωση της συνάντησης Κιμ – Τραμπ.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

 

Την ίδια στιγμή, το φως της δημοσιότητας βλέπει και video από τη μεταφορά των δημοσιογράφων στο σημείο των πυρηνικών εγκαταστάσεων που καταστράφηκαν. Μεταφέρθηκαν με ειδικό τρένο και το ταξίδι τους έχει καταγραφεί… καρέ καρέ: πως έφυγαν από το ξενοδοχείο, πως το πούλμαν τους μετέφερε στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Στο τρένο, το πλήρωμα φορούσε στρατιωτικές στολές. Στους δημοσιογράφους παραχωρήθηκαν… όλα τα κομφόρ. Κουκέτες για να ξαπλώσουν, ποτά και φαγητό. Μόνο που τα παράθυρα ήταν καλυμμένα και ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να μην τα ανοίξουν! «Καλεσμένοι» της Βόρειας Κορέας ήταν δημοσιογράφοι από την Κίνα, τη Ρωσία, τη Νότια Κορέα, τη Βρετανία και φυσικά τις ΗΠΑ.

Δείτε το video

 

 

Βόρεια Κορέα: Μοναδικός ο Τραμπ, θέλουμε διάλογο

 

Και ενώ μετά τις ανακοινώσεις αλλά και τις απειλές Τραμπ (σ.σ. αν ο Κιμ κάνει καμία ανοησία οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι σε επιφυλακή, είπε) πίστευε κανείς ότι η Πιονγκγιάνγκ θα επέστρεφε στις ημέρες των ύβρεων κατά του Αμερικανού προέδρου, έπεσε έξω.

Η βορειοκορεατική κυβέρνηση, δια του υφυπουργού Εξωτερικών Κιμ Κιέ Γκουάν, έστειλε μήνυμα στην Ουάσινγκτον πως θέλει διάλογο. Και αποθέωσε τον Τραμπ γιατί είναι ο μοναδικός Αμερικανός πρόεδρος που θέλησε να συναντήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η Πιονγκγιάνγκ παραμένει ανοιχτή σε διάλογο, είπε ο Γκουάν και χαρακτήρισε «εξαιρετικά λυπηρή» την απόφαση του Τραμπ να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Κιμ.

«Αντιμετωπίσαμε με μεγάλο σεβασμό τις προσπάθειες του προέδρου Τραμπ, που δεν είχαν προηγούμενο από οποιονδήποτε άλλον (Αμερικανό) πρόεδρο, για να γίνει μια ιστορική σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας – ΗΠΑ», τόνισε ο βορειοκορεάτης υφυπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Επαναλαμβάνουμε προς τις ΗΠΑ την αποφασιστικότητά μας να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο, ανά πάσα στιγμή και με οποιοδήποτε τρόπο, για να επιλύσουμε το πρόβλημα. Η ξαφνική ανακοίνωση περί ακύρωσης της συνόδου είναι απροσδόκητη για εμάς και μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε εξαιρετικά λυπηρή», πρόσθεσε.

Λευκός Οίκος: Αθετήσατε τις υποσχέσεις σας!

Για «σειρά αθετημένων υποσχέσεων» από τη Βόρεια Κορέα έκανε λόγο ο Λευκός Οίκος για να δικαιολογήσει την ακύρωση της συνάντησης. Όπως τόνισε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής προεδρίας, ο Τραμπ πήρε την απόφαση αφού η Πιονγκιάγνκ αθέτησε μια σειρά υποσχέσεων και διέκοψε την απευθείας επικοινωνία με τις ΗΠΑ.

Παράλληλα ο αξιωματούχος επικαλέστηκε μια ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας που εκδόθηκε νωρίτερα σήμερα, με την οποία προειδοποιούσε ότι είναι έτοιμη για μια πυρηνική αναμέτρηση με την Ουάσινγκτον.

«Αυτή η περίεργη έλλειψη κρίσης, σε συνδυασμό με αθετημένες υποσχέσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και η διακοπή της απευθείας επικοινωνίας με τις ΗΠΑ, υποδεικνύουν μια βαθιά έλλειψη καλής πίστης», τόνισε ο αξιωματούχος.

«Υπάρχει μια σειρά αθετημένων υποσχέσεων που οδήγησε τις ΗΠΑ να σταματήσουν», σημείωσε.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση