Λαβρόφ: «Η υπόθεση με την πτήση МН17 θυμίζει… Σκριπάλ»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 19:13 Λαβρόφ: «Η υπόθεση με την πτήση МН17 θυμίζει… Σκριπάλ»

«Θυμίζει πολύ την υπόθεση των Σκριπάλ, όταν είχαν πει ‘‘Highly likely (κατά πάσα πιθανότητα) είναι οι Ρώσοι», ενώ την ίδια στιγμή ανακοίνωναν ότι η έρευνα συνεχίζεται και θα απαιτηθεί χρόνος, δήλωσε ο Λαβρόφ. « Δημιουργείται η αίσθηση – συνέχισε – του ντεζαβού, εάν οι εταίροι μας έχουν αποφασίσει και σ’ αυτή την περίπτωση, που αφορά τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, να την αξιοποιήσουν για να επιτύχουν τους δικούς τους πολιτικούς στόχους, τότε ας είναι βάρος στην συνείδηση τους».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι ο Ολλανδός συνάδελφος του Στεφ Μπλοκ, κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε μαζί του σήμερα, δεν ήταν σε θέση να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή της Ρωσίας στην κατάρριψη του Μπόϊνγκ της Malaysia Airlines. «Σήμερα μου τηλεφώνησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας και μου ανέφερε όσα είναι ήδη γνωστά. Μου είπε ότι δεν έχουν καμία αμφιβολία ως προς το ότι ο πύραυλος Buk προήλθε από το έδαφος της Ρωσίας».

«Τον ρώτησα να μου αναφέρει στοιχεία που να αποδεικνύουν τα όσα ισχυρίζεται. Δεν μου ανάφερε κανένα στοιχείο» δήλωσε ο Λαβρόφ και συνέχισε: «Είπε ότι θέλουν να βοηθήσει η Ρωσία ώστε να τεκμηριωθούν αυτά τα στοιχεία που βασίζονται σε εντελώς ανυπόστατες υποψίες. Του υπενθύμισα ότι η Ρωσική Ομοσπονδία συνεργάστηκε περισσότερο από τον καθένα με αυτές τις ανακριτικές αρχές, δίνοντας πλήθος πληροφοριών».

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση