Τρεις τρύπες από βάνδαλο σε ανεκτίμητο πίνακα Ρώσου στο μουσείο Τρετιακόφ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 17:37 Τρεις τρύπες από βάνδαλο σε ανεκτίμητο πίνακα Ρώσου στο μουσείο Τρετιακόφ

Πέρασε από τους φρουρούς, μπήκε στην αίθουσα όπου εκτίθεται ο πίνακας Ιβάν ο τρομερός και ο γιος του, Ιβάν του Ρέπιν (1885), πήρε μια μεταλλική ράβδο κι επιτέθηκε

Οχι μια, ούτε δύο, αλλά τρεις (!) τρύπες άνοιξε βάνδαλος σε έναν από τους πιο γνωστούς πίνακες της Κρατικής Πινακοθήκης Τρετιακόφ στη Μόσχα.

Ο άνδρας - του οποίου το όνομα δεν έχει ανακοινωθεί - πέρασε από τους φρουρούς, μπήκε στην άδεια αίθουσα όπου εκτίθεται ο πίνακας «Ιβάν ο τρομερός και ο γιος του, Ιβάν» του Ιλιά Ρέπιν (1885), πήρε μια μεταλλική ράβδο που κρατά μακριά τους επισκέπτες από το έργο τέχνης και το χτύπησε με μεγάλη δύναμη αρκετές φορές, σπάζοντας το προστατευτικό τζάμι.

Σύμφωνα με το Sputnik, ο βανδαλισμός σημειώθηκε χθές, λίγο πριν το κλείσιμο του μουσείου στις εννέα παρά δέκα το βράδυ.

Ως αποτέλεσμα, στον ανεκτίμητο πίνακα του Ρέπιν προκλήθηκαν τρεις μεγάλες τρύπες, και μάλιστα σε κεντρικό σημείο όπου βρίσκεται η φιγούρα του γιου του Ιβάν.

Η επίθεση του δράστη έσπασε επίσης την κορνίζα, χωρίς ευτυχώς να προξενήσει ζημιές στα πρόσωπα των ιστορικών φιγούρων που απεικονίζονται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πινακοθήκης, ο δράστης έχει τεθεί υπό κράτηση, ενώ το έργο τέχνης έχει σταλεί ήδη σε μια εξειδικευμένη ομάδα συντηρητών που θα αναλάβει το μακρύ και κοπιαστικό έργο της αποκατάστασής του.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση