Ολοταχώς για εκλογές η Ιταλία! Νέο «άκυρο» Ματταρέλλα στον ευρωσκεπτικιστή ΥΠΟΙΚ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 21:11 Ολοταχώς για εκλογές η Ιταλία! Νέο «άκυρο» Ματταρέλλα στον ευρωσκεπτικιστή ΥΠΟΙΚ

Δύσκολα θα αποφύγει τις νέες πρόωρες εκλογές η Ιταλία - Αμετάπειστος ο πρόεδρος Ματταρέλλα να δεχτεί για υπουργό Οικονομικών τον ευρωσκεπτικιστή Πάολο Σαβόνα - Παρέδωσε στον πρόεδρο την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Τζουζέπε Κόντε - «Αν τίθενται όροι, δεν θα υπάρξει κυβέρνηση», δήλωσε ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας Ματέο Σαλβίνι - «Ας αφήσουμε τους Ιταλούς να μιλήσουν» είπε και ουσιαστικά ζήτησε νέες εκλογές!

Ένα πολιτικό θρίλερ σε πλήρη εξέλιξη στην Ιταλία. Ο πρόεδρος της χώρας Σέρτζιο Ματταρέλλα συναντάται από τις 20:00 (ώρα Ελλάδας) με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Τζουσέπε Κόντε αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνείται να δεχτεί την τοποθέτηση του ευρωσκεπτικιστή Πάολο Σαβόνα στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Σχεδόν μια ώρα αφού έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κόντε, έγινε γνωστό ότι ο υποψήφιος πρωθυπουργός «επέστεψε» την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που του είχε δοθεί. Το επιβεβαίωσε ο γραμματέας της προεδρίας. Οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών, έπεσαν στο κενό.

Όλα δείχνουν πως η Ιταλία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, δεν θα αποφύγει τη νέα προσφυγή στις κάλπες. Την οποία άλλωστε ζήτησε ήδη ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι.

Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και η Λέγκα του Βορρά έχουν προτείνει τον Σαβόνα για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, αλλά ο πρόεδρος της χώρας φαίνεται πως επιμένει στο «βέτο». Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις πληροφορίες που δημοσιεύει ο ιταλικός Τύπος. Όμως οι ακροδεξιοί της Λέγκας δεν δέχονται το βέτο του προέδρου. Και ο ηγέτης τους ήδη ζητά νέες εκλογές!

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση