Τρέμουν την Τουρκία οι Άγγλοι! Οδηγίες στους ταξιδιώτες – Καμπανάκι για τρομοκρατικές επιθέσεις!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 18:24 Τρέμουν την Τουρκία οι Άγγλοι! Οδηγίες στους ταξιδιώτες – Καμπανάκι για τρομοκρατικές επιθέσεις!

Για την προσεχή Κυριακή, 24.06.2018, έχουν προγραμματιστεί οι εκλογές στην Τουρκία και οι προετοιμασίες στην γειτονική χώρα είναι «πυρετώδεις». Ο Ερντογάν επιδιώκει να θριαμβεύσει (σ.σ. νίκη από την πρώτη Κυριακή), ωστόσο οι αντίπαλοί του, του βάζουν… δύσκολα.

Πώς θα επηρεάσουν όμως οι εκλογές τους… τουρίστες; Ποικιλοτρόπως και έντονα, φαίνεται πως είναι η απάντηση, αν κρίνουμε από την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε η Αγγλία για την Τουρκία!

Την οδηγία εξέδωσε ο βρετανικός κυβερνητικός οργανισμός Foreign and Commonwealth Office. Με την οποία συνιστούν σε όσους Βρετανούς επισκεφθούν την Τουρκία να έχουν… τα μάτια τους δεκατέσσερα!

Προειδοποιούν πως μπορεί να βρεθούν εν μέσω προεκλογικών διαδηλώσεων και τονίζουν χαρακτηριστικά: «Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου του 2018. Αυτό ίσως προκαλέσει πορείες και συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Καλό θα είναι να αποφεύγετε τις μαζικές συγκεντρώσεις και να ακολουθείτε τις συμβουλές των τοπικών Αρχών».

Στην συνέχεια της ταξιδιωτικής οδηγίας τονίζεται: «Επιπλέον μέτρα ασφαλείας ίσως εφαρμοστούν σε πτήσεις που θα απογειωθούν από την Τουρκία, με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο. Θα πρέπει να συνεργάζεστε πλήρως με τους αξιωματούχους ασφαλείας«.

Ο παράγοντας τρομοκρατία στην Τουρκία

Τους τελευταίους μήνες, η γειτονική χώρα μοιάζει να ανακάμπτει από τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα του 2017. Χρονιά κατά την οποία 39 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο κλαμπ Ρέινα.

Η βρετανική ταξιδιωτική οδηγία, πάντως, χτυπά… καμπανάκι: «Είναι πολύ πιθανό τρομοκράτες να επιχειρήσουν να κάνουν τρομοκρατικά χτυπήματα στη Τουρκία. Είναι πολύ πιθανό να στοχεύσουν τουρίστες από δυτικές χώρες, ειδικά σε μεγάλες πόλεις».

Μάλιστα, στο ίδιο έγγραφο, η Τουρκία, η Γαλλία και η Γερμανία χαρακτηρίζονται ως χώρες στις οποίες μια τρομοκρατική επίθεση είναι πολύ πιθανή»!

Τουρκία

Οι πιο «επικίνδυνες» περιοχές στην Τουρκία είναι οι εξής: Σιρνάκ, Μαρντίν, Σανλιούρφα, Γκαζιαντέπ, Ντιγιάρμπακιρ, Κιλίς και Χατάι. Η Βρετανία συνιστά στους τουρίστες να μην πλησιάσουν, επίσης, σε ακτίνα μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία και την πόλη Ντιγιάρμπακιρ, στην νοτιοανατολική Τουρκία.

«Έλεγχοι παντού – Συνεργαστείτε»

«Σε κάποιες πολυσύχναστες περιοχές, ειδικά στην Κωνσταντινούπολη, οι τουρκικές Αρχές σταματούν τυχαία πολίτες και κάνουν ελέγχους. Υπάρχει, μάλιστα, ένας μεγαλύτερος από το συνηθισμένο αριθμός αστυνομικών ελέγχων σε κεντρικούς δρόμους. Θα πρέπει να συνεργάζεστε με τις Αρχές σε τυχόν ελέγχους, να έχετε το διαβατήριο και ένα αντίτυπο της βίζας σας πάνω σας κάθε στιγμή», συμπληρώνει ακόμη η οδηγία.

Πηγή: express.co.uk
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση