Μόναχο: Γερμανοί “προστατεύουν” ελληνικό εστιατόριο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015 23:20 Μόναχο: Γερμανοί “προστατεύουν” ελληνικό εστιατόριο

Την περασμένη Πέμπτη το βράδυ ο δήμαρχος της μικρής πόλης Κίρχσεεον όπως και αρκετοί κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο ελληνικό εστιατόριο για να το “προστατέψουν” από τις απειλές που δέχεται τον τελευταίο καιρό.

Το εστιατόριο “Άθως” λειτουργεί εδώ και περίπου τρία χρόνια στο Κίρχσεεον που βρίσκεται 35χλμ. έξω από το Μόναχο. Οι ιδιοκτήτες του εστιατόριου, που είναι Έλληνες και συγκεκριμένα από την Θεσσαλονίκη, τον τελευταίο καιρό δέχονται απειλές από αγνώστους με τη μορφή υβριστικών επιστολών και τηλεφωνημάτων.

Η κυρία Έλσα Αθανασίου, ιδιοκτήτρια, εκτός από τα γράμματα που έλαβε με υβριστικό περιεχόμενο δέχτηκε και τηλεφωνήματα που της έλεγαν χαρακτηριστικά «Γουρούνια να φύγετε…». Τότε μην χάνοντας το κουράγιο της μίλησε στην φίλη της Ναντίν Κάμπερλεν, η οποία αχολείται με τα κοινά του δήμου, και αμέσως σήμανε συναγερμό μέσω του Διαδικτύου. Τα μηνύματα συμπαράστασης ήταν αρκετά και κάπως έτσι, αυθόρμητα, οργανώθηκε η βραδιά προστασίας του εστιατορίου.

Έγκυρες εφημερίδες και ιστοσελίδες της Βαυαρίας προέβαλαν το θέμα και το βράδυ της Πέμπτης περισσότεροι από εκατό Γερμανοί με επικεφαλής τον δήμαρχο Ούντο Ορκελ συγκεντρώθηκαν στο εστιατόριο «Αθως» για να συμπαρασταθούν στους ιδιοκτήτες.

Συγκεκριμένα, η κυρία Αθανασίου  δήλωσε «Εχουμε την αγάπη του κόσμου που μαζεύτηκε αυθόρμητα, ήρθε να μας στηρίξει. Δεν υπάρχει μόνο η γκρίζα πλευρά. Φοβάμαι ότι αν γινόταν κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, δεν θα υπήρχε παρόμοια συμπαράσταση...».

Το κλίμα ωστόσο στη Γερμανία, τροφοδοτούμενο από λαϊκίστικα δημοσιεύματα, γίνεται όλο και πιο βαρύ, με τα ελληνικά εστιατόρια να αποτελούν τον πλέον εύκολο στόχο ακραίων αντιδράσεων.

ΠΗΓΗ : kathimerini

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση