Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν «μάσησε» η Μέρκελ στις απειλές Τραμπ στο ΝΑΤΟ – «Η Γερμανία είναι ανεξάρτητη στις αποφάσεις της»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 14:24 Δεν «μάσησε» η Μέρκελ στις απειλές Τραμπ στο ΝΑΤΟ – «Η Γερμανία είναι ανεξάρτητη στις αποφάσεις της»

Τρεις ώρες μετά αφού ο Τραμπ κατηγόρησε τη Γερμανία ότι εξαρτάται από τη Ρωσία για να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες και ότι δεν αυξάνει τις αμυντικές της δαπάνες, η Μέρκελ δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή της στη σύνοδο του ΝΑΤΟ: «Έχω προσωπική εμπειρία από το πώς ένα μέρος της Γερμανίας ελεγχόταν από τη Σοβιετική Ένωση».

«Είμαι πολύ χαρούμενη που σήμερα είμαστε ενωμένοι στην ελευθερία, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Για αυτό τον λόγο μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ανεξάρτητοι στις πολιτικές μας και ότι λαμβάνουμε ανεξάρτητες αποφάσεις. Αυτό είναι πολύ καλό, κυρίως για τους πολίτες στην ανατολική Γερμανία», τόνισε.

Παράλληλα η Μέρκελ υπερασπίστηκε και τη συνεισφορά της χώρας της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. «Η Γερμανία κάνει πολλά για το ΝΑΤΟ», δήλωσε.

«Η Γερμανία παρέχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό (στο ΝΑΤΟ), το μεγαλύτερο μέρος των στρατιωτικών μας ικανοτήτων προσφέρεται στο ΝΑΤΟ και μέχρι σήμερα έχουμε μια ισχυρή δέσμευση στο Αφγανιστάν. Με αυτό τον τρόπο υπερασπιζόμαστε και τα συμφέροντα των ΗΠΑ», τόνισε η καγκελάριος.

Η συνάντηση που θα βγουν φωτιές

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί σήμερα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο Τραμπ θα συναντηθεί με τη Μέρκελ στις 15:15 (τοπική ώρα, 16:15 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε η Σάρα Σάντερς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.  Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομολόγό του Εμανουέλ Μακρόν αργότερα σήμερα.

newsit.gr