Όμηρος του Πούτιν ο Τραμπ! Φόβοι ότι ηχογράφησε την κατ' ιδίαν συνάντησή τους στο Ελσίνκι - Όλη η Ουάσινγκτον απαιτεί να μάθει τι συζητήθηκε!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 10:29 Όμηρος του Πούτιν ο Τραμπ! Φόβοι ότι ηχογράφησε την κατ' ιδίαν συνάντησή τους στο Ελσίνκι - Όλη η Ουάσινγκτον απαιτεί να μάθει τι συζητήθηκε!

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος μετά την συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Νταν Κόουτς έδωσε μια συνέντευξη που προκαλεί αναταράξεις στην Ουάσινγκτον. Μιλώντας στο NBC είπε ότι κανείς δεν γνωρίζει τι συζητήθηκε στην κατ΄ιδίαν συνάντηση του Τραμπ με τον Πούτιν στο Ελσίνκι και ούτε θα μάθει κανείς αφού οι μόνοι που υπήρχαν μέσα στο χώρο ήταν οι δυο Πρόεδροι και οι μεταφραστές. Κατηγόρησε μάλιστα την Ρωσία ότι θα προσπαθήσει να επηρεάσει και τις επόμενες εκλογές στις ΗΠΑ!

«Δεν ξέρω τι έγινε μέσα στην συνάντηση», είπε χαρακτηριστικά. Είπε όμως και κάτι άλλο. Ο διευθυντής των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ είπε ότι μέσα στο δωμάτιο έπρεπε να υπάρχουν στενογράφοι και βοηθοί των δυο Προέδρων.

«Αν με είχε ρωτήσει πως έπρεπε να γίνει η συνάντηση θα πρότεινα έναν άλλο τρόπο αλλά αυτός δεν είναι ο ρόλος μου», είπε ο Κόουτς. Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο να ηχογραφήθηκε η συνάντηση από τον Πούτιν, τότε είπε: «Ο κίνδυνος υπάρχει πάντα».

Απειλούν με παραιτήσεις ο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών και ο διευθυντής του FBI

Είναι τέτοιο το κλίμα στην Ουάσινγκτον που τόσο ο Νταν Κόουτς, όσο και ο Κρις Ρέι ο διευθυντής του FBI απειλούν ακόμα και να παραιτηθούν. Μπορεί όταν ρωτήθηκαν από τους δημοσιογράφους να προσπάθησαν να το προσπεράσουν με αστεία, όμως άνθρωποι με γνώση των πραγμάτων στην Ουάσινγκτον λένε ότι το γυαλί ανάμεσα στους δυο άνδρες και τον αμερικανό Πρόεδρο έχει ραγίσει.

Να μην συναντηθούν ποτέ ξανά!

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ υποστήριξε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν πρέπει να συναντηθεί ξανά κατ’ ιδίαν με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πριν οι Αμερικανοί μάθουν τι συνέβη στην πρώτη τους συνάντηση κορυφής στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

«Ωσότου να μάθουμε τι έγινε στη δίωρη αυτή συνάντηση στο Ελσίνκι, ο πρόεδρος δεν πρέπει να έχει άλλες κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πούτιν. Στις ΗΠΑ, στη Ρωσία, ή οπουδήποτε αλλού», ανέφερε ο Σούμερ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα λίγη ώρα αφότου ο Λευκός Οίκος έκανε γνωστό πως ο Τραμπ θα προσκαλέσει τον ρώσο ηγέτη στην Ουάσινγκτον κι εν μέσω του συνεχιζόμενου σάλου με αφορμή την κοινή συνέντευξη Τύπου στη φινλανδική πρωτεύουσα.

Ζήτησε να καλέσουν τον Πούτιν στις ΗΠΑ

Μόλις τέσσερις ημέρες μετά τη σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε οδηγίες στον σύμβουλό του για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον να προσκαλέσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουάσινγκτον το φθινόπωρο.

Λίγο νωρίτερα πάντως, ο Τραμπ απέρριψε το αίτημα του Πούτιν να επιτραπεί στις ρωσικές αρχές να ανακρίνουν Αμερικανούς πολίτες, σε αντάλλαγμα για την ανάκριση 12 Ρώσων, που κατηγορούνται για ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016, από τις αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς ανέφερε ότι είναι ήδη «σε εξέλιξη» οι συζητήσεις για την οργάνωση μιας δεύτερης συνόδου κορυφής μεταξύ Τραμπ και Πούτιν.

«Ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από τον πρεσβευτή Τζον Μπόλτον να προσκαλέσει τον πρόεδρο Πούτιν στην Ουάσινγκτον το φθινόπωρο και αυτές οι συζητήσεις είναι ήδη σε εξέλιξη» έγραψε η Σάντερς σε ανάρτησή της στο Twitter.

Το έμαθε από τους δημοσιογράφους!

Για να γίνει κατανοητό το μπάχαλο που επικρατεί στον Λευκό Οίκο και ο τρόπος με τον οποίο ο Τραμπ παίρνει αποφάσεις, δείτε την αντίδραση του επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών Νταν Κόουτς όταν έμαθε στον αέρα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να καλέσει τον Πούτιν στην Ουάσινγκτον.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση