Παρενόχλησε κι απολύθηκε ο διευθυντής της Βασιλικής Ορχήστρας της Ολλανδίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018 16:04 Παρενόχλησε κι απολύθηκε ο διευθυντής της Βασιλικής Ορχήστρας της Ολλανδίας

Ο Ιταλός μαέστρος απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον του ως "εκστρατεία δυσφήμισης" και είπε ότι έχει ζητήσει από τους δικηγόρους του να προστατεύσουν τη φήμη του.

Ο διευθυντής της Βασιλικής Ορχήστρας Κοντσέρτγκεμπαου (Concertgebouw) του Άμστερνταμ, Ντανιέλε Γκάτι απολύθηκε λόγω καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Ιταλός μαέστρος απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον του ως "εκστρατεία δυσφήμισης" και είπε ότι έχει ζητήσει από τους δικηγόρους του να προστατεύσουν τη φήμη του.

"Μου ζήτησε να ενημερώσω όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι είναι εξαιρετικά έκπληκτος και ότι αρνείται κατηγορηματικά κάθε είδους ισχυρισμούς" αναφέρεται σε δήλωση που εστάλη στα ΜΜΕ από τον δικηγόρο του, Αλμπέρτο Μπόρμπον.

Οι καταγγελίες, σύμφωνα με το Reuters, διατυπώθηκαν για πρώτη φορά σε άρθρο της 26ης Ιουλίου στην εφημερίδα "Washington Post", στο οποίο τραγουδίστριες κατηγόρησαν τον Γκάτι για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά.

Ο Ντανιέλε Γκάτι έγινε διευθυντής της Ορχήστρας Κοντσέρτγκεμπαου τον Σεπτέμβριο του 2016.

"Μετά τη δημοσίευση του άρθρου στην “Washington Post”, αρκετές συνάδελφοι της Βασιλικής Ορχήστρας Concertgebouw κατήγγειλαν εμπειρίες με τον Γκάτι, οι οποίες είναι ανεπίτρεπτες λόγω της θέσης του ως αρχιμαέστρου" αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ορχήστρα την περασμένη Πέμπτη.

"Η Βασιλική Ορχήστρα Concertgebouw έχει τερματίσει τη συνεργασία με τον αρχιαμαέστρο Ντανιέλε Γκάτι και η απόφαση τίθεται άμεσα σε ισχύ", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο γεννημένος στο Μιλάνο, Ντανιέλε Γκάτι, 56 ετών, αρχικά εξέφρασε συγνώμη μέσω της "Washington Post". "Σε όλες τις γυναίκες που γνώρισα σε όλη τη ζωή μου, ειδικά εκείνες που πιστεύουν ότι δεν τους συμπεριφέρθηκα με τον απόλυτο σεβασμό και την αξιοπρέπεια που σίγουρα αξίζουν, ειλικρινά ζητώ συγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου" είπε.

Στη συνέχεια ο δικηγόρος του δημοσιοποίησε τη δήλωση, στην οποία ο αρχιμαέστρος αρνείται τις κατηγορίες.

Ο Γκάτι ήταν για οκτώ χρόνια διευθυντής της Εθνικής Ορχήστρας της Γαλλίας, -Orchestre National de France - και ήταν επίσης μουσικός διευθυντής της Ορχήστρας της Εθνικής Ακαδημίας της Αγίας Καικιλίας της Ρώμης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

(Φωτογραφία: EPA)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση