13 χρόνια χωρίς τη Βίκυ Μοσχολιού: Οι τελευταίες στιγμές και επιθυμίες της

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018 15:53 13 χρόνια χωρίς τη Βίκυ Μοσχολιού: Οι τελευταίες στιγμές και επιθυμίες της

Τι ζήτησε από τις κόρες της η μεγάλη τραγουδίστρια λίγο πριν φύγει από τη ζωή; Η συγκινητική αφήγηση της μικρής κόρης της.

Σήμερα, 16 Αυγούστου συμπληρώνονται 13 χρόνια από την ημέρα που η Βίκυ Μοσχολιού «έφυγε” από τη ζωή. Η μικρή της κόρη, η Ευαγγελία Δομάζου, εξομολογήθηκε για πρώτη φορά στην Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα τις τελευταίες επιθυμίες της μητέρας της.

Λίγο πριν φύγει από τη ζωή η Βίκυ ζήτησε από τις πολυαγαπημένες της κόρες να διώξουν από το δωμάτιο τους πάντες και να μείνουν μόνες.

Η Ευαγγελία αφηγείται τη σκηνή με πολύ μεγάλη δυσκολία:

«Ήξερε πλέον και η ίδια ότι βάδιζε προς το τέλος της. Θυμάμαι, κλαίγαμε εγώ και η αδερφή μου, αγκαλιασμένες. Μας λέει: “Κοιτάξτε, εγώ σε λίγο θα φύγω. Θέλω να είστε αγαπημένες και να δίνετε ελεημοσύνη στον κόσμο”. Μας ρώτησε τι θα κάνουμε με το σπίτι της Πάρνηθας και της είπαμε ότι πρέπει να το πουλήσουμε. “ναι παιδιά μου, να το πουλήσετε. Μη σας φάει αυτό το σπίτι”, ήταν η απάντησή της. Έπειτα μας είπε πώς ήθελε να γίνει η κηδεία της. Μας ζήτησε συγκεκριμένο νεκροθάφτη που τον γνώριζε, μας ζήτησε συγκεκριμένο ξύλο για την κάσα της και μας είπε ότι δεν ήθελε ν’ ακουμπήσει κανένας λουλούδια πάνω στο φέρετρο. Το μόνο που ήθελε ήταν ένας σταυρός από λευκά τριαντάφυλλα που θα έγραφε πάνω “οι κόρες σου, τα εγγόνια σου”.

Επίσης, ήταν επιθυμία να μην ανοιχτεί το φέρετρο, γιατί ήθελε ο κόσμος να τη θυμάται όπως όταν ήταν στις δόξες της. Μας ζήτησε να την θάψουμε στο Α Νεκροταφείο με όλες τις τιμές, να την ακολουθούν μπουζουκάκια στο δρόμο για την τελευταία της κατοικία και πριν γίνει η νεκρώσιμος ακολουθία να την πάμε στο μοναστηράκι, στα Μέγαρα, για να τη διαβάσει και η γιαγιά Ελισάβετ, η οποία ήταν ηγουμένη εδώ. Εγώ και η αδερφή μου βέβαια κλαίγαμε συνεχώς και δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε από πού αντλούσε όλη αυτή τη δύναμη. Κι εκείνη μας είχε αγκαλιά και προσπαθούσε να μας ηρεμήσει λέγοντας: “Μην κλαίτε. Τώρα είναι όλα καλά. Μετά θα έρθουν τα δύσκολα που πρέπει να αντιμετωπίσετε”. Με την αδερφή μου εκπληρώσαμε όλα όσα μας ζήτησε».

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση