Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MasterChef Junior:Ποιος είναι ο γοητευτικός σεφ με τις εντυπωσιακές σπουδές

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 11:44 MasterChef Junior:Ποιος είναι ο γοητευτικός σεφ με τις εντυπωσιακές σπουδές

Ο κρητικός σεφ Μανώλης Παπουτσάκης έχει σπουδάσει φιλολογία, έχει κάνει διδακτορική διατριβή πάνω στον Πλάτωνα και έχει εργαστεί ως φιλόλογος.

Πρεμιέρα έκανε χθες το MasterChef Junior και στη θέση των κριτών είδαμε ένα νέο πρόσωπο, τον σεφ Μανώλης Παπουτσάκη.

Ο Μανώλης Παπουτσάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και συστήνεται τηλεοπτικά για πρώτη φορά μέσα από το Master Chef junior.

Μεγάλωσε στην Κίσαμο Χανίων και εκεί έλαβε τη βασική σχολική του εκπαίδευση. Πέτυχε στο Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου και πήρε το πτυχίο του από τη Φιλοσοφική Σχολή.

Οι σπουδές του: 

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με αντικείμενο την αρχαία ελληνική φιλοσοφία στο Ρέθυμνο και για ένα εξάμηνο βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου της Σκωτίας ως μεταπτυχιακός φοιτητής. Μετακόμισε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής πάνω στον Πλάτωνα. Στο Ρέθυμνο εργάστηκε ταυτόχρονα με τις σπουδές του για αρκετά χρόνια ως φιλόλογος στον ιδιωτικό τομέα.

Η μαγειρική στη ζωή του: 

Στο στρατό έλαβε τη βασική του εκπαίδευση ως μάγειρας και από τότε και μετά συνειδητοποίησε και αποφάσισε ότι η μαγειρική θα γινόταν το επάγγελμά του και η φιλοσοφία το χόμπι του.

Στη Θεσσαλονίκη ανδρώθηκε μαγειρικά μέσα στην κουζίνα του κρητικού εστιατορίου «Μυρσίνη» και αφού πέρασε από τις κουζίνες άλλων εστιατορίων, αποφάσισε να ανοίξει το δικό του Κρητικό εστιατόριο, το «Χαρούπι», του οποίου είναι και ο σεφ. Το εστιατόριο έχει ήδη διακριθεί και έχει δώσει μια νέα δυναμική ανανέωσης στην παραδοσιακή κρητική κουζίνα. Ταυτόχρονα έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια την κουζίνα του εστιατορίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, φροντίζοντας καθημερινά για το φαγητό των εργαζομένων αλλά και των εκδηλώσεων του κέντρου.

Είναι και καθηγητής και βραβευμένος: 

Παράλληλα διδάσκει μαγειρική στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης. Έχει διακριθεί σε πολλούς και σημαντικούς διαγωνισμούς μαγειρικής κερδίζοντας μάλιστα και τον τίτλο του «Greek Chef 2017» στην έκθεση EXPOTROF. Είναι τακτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και έχει λάβει μέρος ως κριτής σε πανελλήνιους διαγωνισμούς μαγειρικής.

Πηγή: yourtipster.gr