Emmy Awards: "Η Κυρία Μάιζελ" θριάμβευσε, το "Game of Thrones" έσωσε το κύρος του! - video

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 16:04 Emmy Awards: "Η Κυρία Μάιζελ" θριάμβευσε, το "Game of Thrones" έσωσε το κύρος του! - video

Η Υπέροχη Κυρία Μάιζελ, “The Marvelous Mrs. Maisel”, έκανε την έκπληξη στην 70ή τελετή απονομής των Emmy Awards.

Η Υπέροχη Κυρία Μάιζελ, “The Marvelous Mrs. Maisel”, σάρωσε στα Emmy Awards, λαμβάνοντας πέντε βραβεία, ανάμεσά τους αυτό της καλύτερης κωμωδίας.

Το “Game of Thrones”, που επέστρεψε έπειτα από απουσία ενός έτους, έσωσε το κύρος του αποσπώντας ένα τρίτο Emmy, αυτό της καλύτερης δραματικής σειράς.

Παρότι θεωρείτο φαβορί από πολλούς ειδικούς τόσο για την ποιότητά του όσο και για τα φεμινιστικά θέματα που εξετάζει στην Αμερική του #Metoo, η σειρά “The Handmaid’s Tale” που είχε πολυβραβευτεί πέρυσι, δεν κέρδισε τίποτε εκτός από χειροκροτήματα.

Η σειρά που εξερευνά μια Αμερική που πλήττεται από ένα θεοκρατικό καθεστώς στο οποίο οι γυναίκες υφίστανται μεγάλη καταπίεση πήγαινε με 20 υποψηφιότητες στα βραβεία αυτά που θεωρούνται τα ‘Οσκαρ της αμερικανικής τηλεόρασης. Τελικά η σειρά απέσπασε τρία «τεχνικά» βραβεία την περασμένη εβδομάδα.

“Ένα ανύπαρκτο μέλλον στο οποίο μια ολόκληρη ομάδα αναγκάζεται διά της βίας να δουλεύει και να κάνει παιδιά παρά τη θέλησή της”, είπε στο τέλος ο Μάικλ Τσε, ένας από τους παρουσιαστές της βραδιάς. “Για τους μαύρους, αυτό λέγεται Ιστορία”, είπε σκωπτικά ο αφροαμερικανός ηθοποιός.

Οι σχεδόν 22.000 επαγγελματίες της Ακαδημίας έδωσαν προτεραιότητα στις γυναίκες αλλά επέλεξαν την Κυρία Μάιζελ και βέβαια τη βασίλισσα της Αγγλίας.

Emmy Awards: Ποιά είναι η Υπέροχη κυρία Μάιζελ

Η υπέροχη κυρία Μάιζελ σκιαγραφεί μια γυναίκα εβραϊκής οικογένειας που επινοεί μια νέα ζωή και προκαλεί σκάνδαλο τη δεκαετία του 1950, αφότου προδόθηκε και εγκαταλείφθηκε από τον σύζυγό της. Η σειρά, την παραγωγή της οποίας κάνει η Amazon, έλαβε συνολικά οκτώ βραβεία, αν προστεθούν τα τεχνικά Creative Awards. “Αναφέρεται σε μια γυναίκα που βρίσκει νέα φωνή. Είναι κάτι που συμβαίνει παντού μέσα στη χώρα αυτή την εποχή και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε με τις δικές μας φωνές είναι να ψηφίσουμε”, δήλωσε η Ρέιτσελ Μπρόσναχαν παραλαμβάνοντας το αγαλματίδιο της καλύτερης ηθοποιού για τον ρόλο της ως Μιντζ Μάιζελ. Μια έκκληση για προσέλευση στις κάλπες, την ώρα που οι ενδιάμεσες εκλογές, καθοριστικής σημασίας για τον Τραμπ, αναμένεται να διεξαχθούν στις αρχές Νοεμβρίου.

Βραβείο και η “Βασίλισσα Ελισάβετ Β’”

Η 34χρονη βρετανίδα ηθοποιός Κλερ Φόι έλαβε το πρώτο της βραβείο Emmy ως καλύτερη ηθοποιός σε δραματική σειρά υποδυόμενη την Ελισάβετ Β’ στη σειρά “The Crown” του Netflix.

Βραδιά με συγκεχυμένα συναισθήματα για την ομάδα της σειράς “Η δολοφονία του Τζιάνι Βερσάτσε”. Οι πρωταγωνιστές της Πενέλοπε Κρουζ, Ρίκι Μάρτιν και ο ‘Εντγκαρ Ραμίρες δεν κατάφεραν να ανεβούν στο βάθρο των νικητών στην κατηγορία των μίνι σειρών. Μόνο ο Ντάρεν Κρις που υποδύεται τον δολοφόνο του διάσημου σχεδιαστή μόδας θριάμβευσε έναντι μεγάλων ονομάτων, όπως του Αντόνιο Μπαντέρας (Πάμπλο Πικάσο) και του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς (Πάτρικ Μέλροουζ).

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση