Γουίτνεϊ Χιούστον: Μήνυση στο BBC για το ντοκιμαντέρ από τον πρώην σύζυγο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 10:40 Γουίτνεϊ Χιούστον: Μήνυση στο BBC για το ντοκιμαντέρ από τον πρώην σύζυγο

Η αποζημίωση που ζητείται είναι ύψους τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πρώην σύζυγος της Γουίτνεϊ Χιούστον, Μπόμπι Μπράουν, και η διαχειρίστρια εταιρεία της περιουσίας της κόρης τους Μπόμπι Κριστίνα,  μήνυσαν τη Showtime Networks και το BBC για το υλικό που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε χωρίς την άδεια τους στο ντοκιμαντέρ που έγινε το 2017 για την σούπερ σταρ, με τίτλο «Whitney: Can I Be Me».

Σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο που κατατέθηκε στο δικαστήριο του Μανχάταν, ο Μπράουν και η διαχειρίστρια εταιρείας της περιουσίας της κόρης τους, δεν έδωσαν ποτέ τη συναίνεσή τους, ώστε να μεταδοθεί το υλικό που χρησιμοποιήθηκε στο ντοκιμαντέρ.

Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι το υλικό είναι ηλικίας περίπου 15 ετών και προηγείται χρονικά του διαζυγίου που πήραν το 2007 ο Μπράουν και η Χιούστον, αλλά και του θανάτου της το 2012.  Σύμφωνα με τους ενάγοντες, η μη εξουσιοδοτημένη χρήση του έβλαψε τον Μπόμπι Μπράουν, την επιχείρησή του και τη διαχειρίστρια εταιρεία της κόρης του.

«Κάθε άνθρωπος θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο η ταυτότητά του, η απεικόνισή του ή η προσωπικότητά του, ή η φωνή του, το όνομα και η εικόνα του εμπορευματοποιούνται από άλλους», υπογραμμίζεται στη μήνυση.

Το ντοκιμαντέρ «Whitney: Can I Be Me» έκανε πρεμιέρα τον Αύγουστο του 2017 στο δίκτυο Showtime, που ανήκει στο CBS Corp, και το BBC το πρόβαλε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνονται συνεντεύξεις με τους φίλους της εκλειπούσας τραγουδίστριας και πρόσωπα που τη γνώριζαν, όπως και αρχειακό υλικό.

Η αποζημίωση που ζητείται είναι ύψους τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων, για παραβίαση των δικαιωμάτων δημοσιότητας και ψευδή διαφήμιση. Επίσης, ζητείται και έκδοση ασφαλιστικών μέτρων κατά της διανομής του ντοκιμαντέρ.

Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται σε γεγονότα της ζωής της Γουίτνεϊ Χιούστον στο μέσο της διαδορμής και της καριέρας της, τότε που ξεκίνησε να κάνει τεράστιες επιτυχίες στα μέσα της δεκαετίας του 1980 όπως τα τραγούδια «How Will I Know», «The Greatest Love of All», «I Wanna Dance With Somebody», και «I Will Always Love You» του 1992.

Η Χιούστον απεβίωσε στα 48 της, όταν πνίγηκε στη μπανιέρα της σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μπέβερλι Χιλς, ενώ υπέφερε από προβλήματα στην καρδιά και είχε κάνει χρήση κοκαΐνης. Η κόρη της Μπόμπι Κριστίνα Μπράουν απεβίωσε σε ηλικία 22 ετών το 2015 από πνευμονία, έπειτα από έξι μήνες σε κωματώδη κατάσταση.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση