Οι τελευταίες παρανοϊκές ώρες του Robin Williams: Σκούπισε το αίμα όταν έκοψε τις φλέβες του πριν κρεμαστεί

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 12:31 Οι τελευταίες παρανοϊκές ώρες του Robin Williams: Σκούπισε το αίμα όταν έκοψε τις φλέβες του πριν κρεμαστεί

Σε ένα παρανοϊκό παραλήρημα πέρασε τις τελευταίες μέρες της ζωής του προτού αυτοκτονήσει ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Robin Williams.

Μια ημέρα προτού κρεμαστεί, ο 63χρονος ηθοποιός, που είχε διαγνωστεί με τη νόσο Πάρκινσον, ήταν πεπεισμένος πως κάτι άλλο δεν του πήγαινε καλά και άρχισε να ψάχνει μανιωδώς φάρμακα στο διαδίκτυο.
 


Η μεταθανάτια εξέταση έδειξε ότι είχε αδιάγνωστη άνοια, κατάσταση που θα μπορούσε να εξηγήσει και την παράξενη συμπεριφορά του.

Μιλώντας στο Channel 5 και το σόου Autopsy, ο παθολόγος Dr Richard Shepherd υποστήριξε πως η άνοια θα μπορούσε να εξηγήσει την αϋπνία, το άγχος, τις παρανοϊκές τάσεις, τις περιόδους σύγχυσης και τη μειωμένη δυνατότητα λήψης αποφάσεων.
 


Ο Robin Williams πέρασε την τελευταία νύχτα της ζωής του στο σπίτι του στην Καλιφόρνια με τη σύζυγό του Susan Schneider.

Η γυναίκα του αποκάλυψε πως έβαλε διάφορα ρολόγια του σε μια κάλτσα προτού φύγει για το σπίτι ενός φίλου του.
 


"Αυτό είναι ένα πολύ ιδιαίτερο περιστατικό που δείχνει την αυξανόμενη παράνοια λόγω της κατάστασης της υγείας του", σημείωσε ο Dr Richard Shepherd.

Η ψυχολόγος Anjula Mutanda ανέφερε ότι κάποιος που βιώνει παρανοϊκά συναισθήματα μπορεί να φοβάται ότι βρίσκεται σε κίνδυνο και πως απειλείται.
 


Η εκπομπή αποκάλυψε πως ο Robin Williams καθάρισε το μπάνιο από το αίμα του αφού έκοψε τους καρπούς του την ημέρα που πέθανε.

Στο δωμάτιό του βρέθηκε ένα κλειστό μπουκάλι quetiapine, ισχυρό φάρμακο για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας και της διπολικής διαταραχής.
 


Του είχε χορηγηθεί μια εβδομάδα πριν από την αυτοκτονία του, γεγονός που υποδηλώνει πως τα συμπτώματά του μπορεί να άλλαξαν πριν από τον θάνατό του.

Από τις μεταθανάτιες εξετάσεις προέκυψε πως ο ηθοποιός δεν είχε πάρει κοκαΐνη ούτε είχε πιει αλκοόλ τις τελευταίες 24 ώρες της ζωής του.
 


Ενώ τους μήνες πριν από την αυτοκτονία του είχε μπει σε κέντρο αποτοξίνωσης, το ντοκιμαντέρ κατέληξε στο συμπέρασμα πως το ποτό ή τα ναρκωτικά δεν είχαν επιδεινώσει την κατάθλιψή του όταν πέθανε.

Η διάθεσή του ελεγχόταν από την mirtazapine που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία καταθλιπτικών διαταραχών, ενώ στο αίμα του υπήρχε και levodopa που χρησιμοποιείται για το Πάρκινσον.

Πηγή: Dailymail

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση