Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Πινκ είναι η πρώτη αμερικανίδα που θα τιμηθεί με το BRIT

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 13:13 Η Πινκ είναι η πρώτη αμερικανίδα που θα τιμηθεί με το BRIT

H Πινκ είναι η πρώτη Αμερικανίδα καλλιτέχνης που θα αποσπάσει αυτή τη διάκριση και μπαίνει στο πάνθεον κορυφαίων Βρετανών καλλιτεχνών.

Μια από τις πιο διάσημες τραγουδίστριες της ποπ μουσικής της εποχής μας, η Πινκ, μετά από σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα που κυριαρχεί στη μουσική σκηνή θα παραλάβει το Outstanding Contribution to Music Award στα φετινά βρετανικά μουσικά βραβεία BRIT's, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές των βραβείων αποκαλύπτοντας το όνομα της τραγουδίστριας, η οποία θα είναι η πρώτη διεθνής καλλιτέχνης που θα αποσπάσει τη διάκριση αυτή.

Η 39χρονη μουσικός και τραγουδίστρια που πρόσφατα απέκτησε το δικό της αστέρι στο Hollywood Walk of Fame, έχει επικεντρωθεί στην οικογένειά της και στο μεγάλωμα των παιδιών της τα τελευταία χρόνια. Στο παλμαρέ των βραβείων της συμπεριλαμβάνεται και το Γκράμι το οποίο κατέκτησε από το πρώτο της κιόλας άλμπουμ. Με το φετινό μεγάλο αυτό βρετανικό βραβείο μπαίνει στο πάνθεον των σταρς της μουσικής δίπλα σε ονόματα όπως αυτά των Ντέιβιντ Μπόουι, 'Ελτον Τζον, των Queen και των Spice Girls.

Η Αλέσια Μπεθ Μουρ όπως είναι το πραγματικό της όνομα, ξεκίνησε την καριέρα της με το συγκρότημα Choice, κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι ονόματι "There You Go" από το άλμπουμ "Can't Take Me Home". Το τραγούδι γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και έφτασε στο νούμερο 7 του Billboard Hot 100.

Με το «καλημέρα» της καριέρας της έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της R&B μουσικής σκηνής. Από το 2001 έως το 2008 τα τραγούδια της μπαίνουν σε λίστες με τα κορυφαία κάθε χρονιάς. Μετά από πέντε σόλο άλμπουμς,  η Πινκ, το 2010,  κυκλοφόρησε τη πρώτη της συλλογή από τραγούδια Greatest Hits... So Far!!!.Στο άλμπουμ περιέχονταν δύο τραγούδια, "Raise Your Glass" και "Fuckin' Perfect", που έφτασαν και πάλι στην κορυφή των 100 πιο "καυτών" τραγουδιών στο Billboard.

Το 2012 η Πινκ έγινε η τέταρτη πιο αγαπημένη Καλλιτέχνης της Δεκαετίας, αλλά επίσης και 13ησε όλο τον κόσμο Μουσικός Καλλιτέχνης της Δεκαετίας. Τα κατορθώματα της καριέρας της Pink περιλαμβάνουν: τρία βραβεία Grammy, πέντε βραβεία MTV Video Music και δύο βραβεία Brit. 

Στο Hollywood Walk of Fame με την οικογένειά της
Στο Hollywood Walk of Fame με την οικογένειά της

Η Πινκ παντρεύτηκε τον Κάρεϊ Χαρτ το 2006 και αποκάλυψε την εγκυμοσύνη της στην εκπομπή της Έλεν Ντετζενέρις λέγοντας  ότι "τρώει για δύο αυτές τις μέρες". Το πρώτο της παιδί, η Γουίλοου Σέιτζ, γεννήθηκε το 2011 και λίγα χρόνια αργότερα απέκτησε τον Τζέιμσον Μουν Χαρτ. 

Η Πινκ έχει πουλήσει από 40 εκατομμύρια άλμπουμς και 70 εκατομμύρια σινγκλς παγκοσμίως, και έχει γίνει μια από τις πιο επιτυχημένες καλλιτέχνιδες όλων των εποχών. 

thetoc.gr