Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο οίκος Gucci θα παρουσιάσει τη συλλογή cruise 2020 στα Μουσεία του Καπιτωλίου, στη Ρώμη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 09:56 Ο οίκος Gucci θα παρουσιάσει τη συλλογή cruise 2020 στα Μουσεία του Καπιτωλίου, στη Ρώμη

Ο ιταλικός οίκος μόδας Gucci δεν θα «ταξιδέψει» μακριά για την παρουσίαση της cruise συλλογής 2020, αλλά επέλεξε τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Ρώμης: Τα Μουσεία του Καπιτωλίου.

Η επίδειξη θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου και η επιλογή της τοποθεσίας προκύπτει από το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον του διευθυντή δημιουργικού του οίκου, Αλεσάντρο Μικέλε για τον «Παλαιό Κόσμο», ανακοινώθηκε από το brand «αυτήν τη φορά αντλώντας έμπνευση από ένα μέρος που του θυμίζει την παιδική του ηλικία».

Το συγκρότημα Αρχαιολογικών Μουσείων και Μουσείων Τέχνης στον Λόφο του Καπιτωλίου, στη Ρώμη στεγάζουν μεγάλο αριθμό αρχαίων ρωμαϊκών αγαλμάτων, επιγραφών, συλλογές κοσμημάτων και νομισμάτων και έργων τέχνης του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης.

Σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά του, πρόσφατα ο Αλεσάντρο Μικέλε φωτογράφισε τη συλλογή του brand για το Φθινόπωρο 2019 στους αρχαιολογικούς χώρους της Πομπηίας, του Ηρακλείου και του Σελινούντα.

Προηγούμενες επιδείξεις των συλλογών cruise του οίκου πραγματοποιήθηκαν στο Dia Art Foundation στη Νέα Υόρκη, στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, στην Παλατινή Πινακοθήκη, στο Pitti Palace στη Φλωρεντία και πέρσι στη Ρωμαϊκή Νεκρόπολη (Promenade Des Alyscamps) στην πόλη Αρλ της νότιας Γαλλίας.

Τα επόμενα δύο χρόνια, με δωρεά του ιταλικού οίκου μόδας που εδρεύει στη Φλωρεντία θα χρηματοδοτηθούν έργα αποκατάστασης της Ταρπηίας Πέτρας (βράχου στη νότια κορυφή του Καπιτωλίνου Λόφου) με θέα το Ρωμαϊκό Φόρουμ, ο οποίος τον 1ο αιώνα μ.Χ. χρησιμοποιήθηκε ως τόπος εκτελέσεων εκείνων που καταδικάζονταν για προδοσία.

Πριν από δύο χρόνια, ο Gucci δεσμεύθηκε να χορηγήσει 2,1 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει την αποκατάσταση των Κήπων Μπόμπολι (Giardini di Boboli) στη Φλωρεντία, όταν ο Μικέλε αποφάσισε να διοργανώσει το σόου για τη συλλογή cruise 2018 στην Παλατινή Πινακοθήκη με θέα τους Κήπους.

Η εκδήλωση ήταν μέρος ενός πολιτιστικού έργου σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Ουφίτσι και τη δημοτική αρχή της Φλωρεντίας.

Τα τελευταία χρόνια, ο Gucci έχει εδραιώσει πολιτιστικές συνεργασίες με το Palazzo Strozzi στη Φλωρεντία, το Μουσείο Τέχνης Minsheng στη Σαγκάη, το Chatsworth House στην Αγγλία και το Μουσείο Τέχνης του Λος Άντζελες (LACMA).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ