Σάκης εστί άξιος : 'Βούλιαξε' η Ν. Σμύρνη στη συναυλία του Ρουβά για τα 90 χρόνια Θεοδωράκη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Μαΐου 2015 11:28 Σάκης εστί άξιος : 'Βούλιαξε' η Ν. Σμύρνη στη συναυλία του Ρουβά για τα 90 χρόνια Θεοδωράκη

Όλα όσα έγιναν στη πολυαναμενόμενη συναυλία του Σάκη Ρουβά στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης για τα 90 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη. Αντιεξουσιαστές πέταξαν φυλλάδια. Δείτε φωτογραφίες (Pics & vid)

Ξεπέρασαν τους 15.000 οι πολίτες που προσήλθαν το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης για να ακούσουν τον Σάκη Ρουβά να ερμηνεύει το "Άξιον Εστι" του Οδυσσέα Ελύτη σε μια συναυλία που διοργανώθηκε δμε αφορμή τα 90 χρόνια του σπουδαίου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Φαίνεται πως τα αρνητικά σχόλια και οι ποικίλες αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή του προσώπου του Σάκη Ρουβά και όχι κάποιου πιο "έντεχνου" καλλιτέχνη για την εν λόγω εκδήλωση κάθε άλλο παρά αρνητικά λειτούργησαν για την επιτυχία της.

Η συναυλία ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ με το κοινό να υποδέχεται τον Σάκη Ρουβά με ένα θερμό χειροκρότημα που δεν έφθινε μέχρι το τέλος της βραδιάς. "Σάκης εστί άξιος" είπε στο τέλος της παράστασης, ο Θεόδωρος Ορφανίδης, που είχε την μουσική διεύθυνση της συναυλίας, σημειώνοντας πως η μουσική πρέπει να ενώνει κι όχι να χωρίζει.

Σημειώνεται πως στο ρόλο του ψάλτη ήταν ο βαρύτονος Κώστας Ραφαηλίδης και  στο ρόλο του αφηγητή ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος. Συμμετείχαν, επίσης, η χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ σε μουσική διδασκαλία του Κωστή Κωνσταντάρα και η Orchestra Mobile.

Από τις πιο ωραίες στιγμές της βραδιάς ήταν ο χαιρετισμός του Μίκη Θεοδωράκη κι η ανακήρυξή του ως επίτιμο δημότη της Νέας Σμύρνης.

Δεν έλειψαν βέβαια και τα μικροεπεισόδια όταν ομάδα περίπου 40 ατόμων προσέγγισαν τον χώρο της συναυλίας και πέταξαν φυλλάδια αντιεξουσιαστικού περιεχομένου. Ωστόσο δεν προκλήθηκε περαιτέρω αναστάτωση ενώ διακριτική ήταν η παρουσία της αστυνομίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: sooc.gr / eurokinissi.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση