Eurovision 2015: Σήμερα, ο β΄ημιτελικός με τη συμμετοχή 17 χωρών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015 09:33 Eurovision 2015: Σήμερα, ο β΄ημιτελικός με τη συμμετοχή 17 χωρών

Με 17 χώρες θα διεξαχθεί σήμερα το βράδυ ο β' ημιτελικός του 60ου μουσικού διαγωνισμού της Eurovision. Ποιές χώρες πέρασαν ήδη στον τελικό στον α ' ημιτελικό (Vids)

Σήμερα, το βράδυ με τη συμμετοχή 17 χωρών θα διεξαχθεί στη Βιέννη  ο β' ημιτελικός για την πρόκριση στον τελικό της 60ής Eurovision. Η Ελλάδα με την Μαρία Έλενα Κυριάκου και το "One Last breath" πήρε το εισιτήριο για τον τελικό που θα διεξαχθεί το Σάββατο, 23 Μαΐου.

Οι 17 χώρες που διαγωνίζονται σήμερα, στον β' ημιτελικό είναι οι εξής: Λιθουανία, Ιρλανδία, Σαν Μαρίνο, Μαυροβούνιο, Μάλτα, Νορβηγία, Πορτογαλία, Τσεχία, Ισραήλ, Λετονία, Αζερμπαϊτζάν, Ισλανδία, Σουηδία, Ελβετία, Κύπρος, Σλοβενία, Πολωνία.

Σημειώνεται ότι στον α' ημιτελικό, εκτός από την Ελλάδα, την πρόκριση εξασφάλισαν, οι εξής χώρες: Αλβανία, Αρμενία, Ρωσία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Εσθονία, Γεωργία, Σερβία, Βέλγιο.

Δείτε την εμφάνιση της Μαρίας Έλενας Κυριάκου

Δείτε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Σημειώνεται ότι στον τελικό της 23ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 27 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι θα προκύψουν από τους δύο ημιτελικούς, δέκα από κάθε βραδιά, ενώ οι υπόλοιπες επτά, δηλαδή οι "Big Five" (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), η διοργανώτρια Αυστρία, καθώς και η Αυστραλία - που φέτος συμμετέχει τιμητικά στον διαγωνισμό - θα περάσουν απευθείας στον τελικό.

 

Πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση