Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι πολιτικές ανησυχίες της Cardi B

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 12:19 Οι πολιτικές ανησυχίες της Cardi B

 Η Cardi B είναι ήδη γνωστή ως σούπερ σταρ της ραπ μουσικής, ενώ έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε Grammy για το καλύτερο άλμπουμ ραπ. Αλλά η καλλιτέχνις, που γεννήθηκε στο Μπρονξ, έχει ακόμη ένα πάθος: την πολιτική, κάτι που η Cardi έδειξε από την αρχή κάνοντας γνωστή τόσο τη θέση της απέναντι στην κυβέρνηση Τραμπ όσο και για το δικό της πολιτικό στίγμα.
    
Οι πρώτες της πολιτικές παρεμβάσεις ξεκίνησαν το 2016 όταν άρχισε η διαδικασία για τις προεδρικές εκλογές. Τότε η σταρ της ραπ προέτρεψε τους θαυμαστές της να ψηφίσουν τον «μπαμπά- Μπέρνι» (Σάντερς).

 

Το 2017 η Cardi κατηγόρησε για αδράνεια τον Ντόναλντ Τραμπ για τα προβλήματα που προκάλεσε ο τυφώνας Μαρία στο Πουέρτο Ρίκο γράφοντας στο Twitter: «Το Πουέρτο Ρίκο βρίσκεται σε κρίση και ο Ντόναλντ δεν το έχει επισκεφτεί, ούτε έχει πει κάτι γι' αυτό. Το Πουέρτο Ρίκο είναι μέρος των ΗΠΑ».
    
Στη συνέχεια η ραπ σταρ σχολίασε τα όσα έγιναν μεταξύ του Τραμπ και του παίκτη του αμερικανικού ποδοσφαίρου Κόλιν Κάπερνικ και όταν αργότερα ρωτήθηκε εάν θα πήγαινε να τραγουδήσει στο Super Bowl είπε: «Όταν προσλάβουν και πάλι τον Κόλιν Κάπερνικ.
    
 Το 2018 είναι Cardi ασχολήθηκε με τα φορολογικά θέματα και σε βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έλεγε ότι θα ήθελε να γνωρίζει ακριβώς πού πηγαίνουν οι φόροι που πληρώνει, αφού όπως συμπλήρωνε στη Νέα Υόρκη οι δρόμοι εξακολουθούν να είναι βρώμικοι, το μετρό γεμάτο με αρουραίους και οι φυλακές δεν έχουν πόρους.
    
«Όταν κάνω μία δωρεά σε ένα παιδί από άλλη χώρα με ενημερώνουν για το τι κάνουν με τη δωρεά. Θέλω να ξέρω τι κάνεις με τα χρήματά μου που δίνω σε φόρους», είπε.
    
Την ίδια χρονιά η τραγουδίστρια δήλωσε σε συνέντευξή της ότι την ενδιαφέρει η πολιτική, η επιστήμη, η κυβέρνηση, γνωρίζει τους προέδρους και το πώς λειτουργεί το σύστημα, ενώ δεν έκρυψε τον θαυμασμό που έχει για τον Ρούζβελτ εξηγώντας: «Πρώτα μας βοήθησε να ξεπεράσουμε την κατάθλιψη όλοι, ενώ βρίσκονταν σε αναπηρικό αμαξίδιο. Αυτός ο άνθρωπος έπασχε από πολιομυελίτιδα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, κι όμως ανησυχούσε για όλα και προσπαθούσε να κάνει την Αμερική σπουδαία - να κάνει την Αμερική μεγάλη».
    
Συνέχισε στις δημόσιες δημοσιεύσεις της να καταφέρεται κατά του Ντραμπ λέγοντας ότι οι πολίτες πρέπει να δείξουν μηδενική ανοχή, όπως επίσης τάχθηκε κατά της οπλοκατοχής και του χτισίματος του τοίχου στα σύνορα με το Μεξικό.
    
Την τρέχουσα χρονιά η σταρ της ραπ συνέχισε τις πολιτικές της παρεμβάσεις υποστηρίζοντας για ακόμα μία φορά τον γερουσιαστή των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς λέγοντας ότι παλεύει για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι η Cardi συνομίλησε μαζί του.
    
Μόλις στις 29 Ιουλίου 2019 η Cardi κάλεσε τους θαυμαστές της να παροτρύνουν τους ανθρώπους που είναι γύρω τους να στηρίξουν τους Δημοκρατικούς υποψηφίους το 2020.

Τέλος στις 15 Αυγούστου 2019 η Cardi είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ζωντανά μέσω Instagram με τον Σάντερς και ζήτησε από τους θαυμαστές της να του θέσουν ερωτήσεις. Οι δυο τους κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων μεταξύ των οποίων για τον κατώτατο μισθό, τις μεταρρυθμίσεις στο ποινικό δίκαιο, την υγειονομική περίθαλψη και παρότρυναν τους νέους να ψηφίσουν. «Οι νέοι πρέπει να εμπλακούν με την πολιτική διαδικασία» είπε ο Σάντερς «εγγραφείτε και ψηφίστε».



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ