Η βράβευση πασίγνωστων ηθοποιών από το παγκόσμιο κίνημα γυναικών «Girl Up»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 11:57 Η βράβευση πασίγνωστων ηθοποιών από το παγκόσμιο κίνημα γυναικών «Girl Up»

Υπερασπίστηκαν την ισότητα των φύλων μέσα από ηγετικούς ρόλους

Οι ηθοποιοί Κέιτ Χάντσον, Κάρα Ντελεβίν και Τζαμίλα Τζαμίλ τιμήθηκαν από το Girl Up παγκόσμιο κίνημα νέων γυναικών σε ηγετικούς ρόλους που υπερασπίζονται την ισότητα των φύλων, σε εκδήλωση στο Λος Άντζελες.

Στην ετήσια τελετή απονομής των βραβείων Girl Up Girl Hero Awards οι τρεις ηθοποιοί τιμήθηκαν επειδή αξιοποίησαν τη φωνή τους για την εξισορρόπηση των δικαιωμάτων κοριτσιών και αγοριών, με έμφαση στην κοινότητα LGBTQ, την εκπροσώπηση γυναικών και κοριτσιών και τη θετική αποδοχή του σώματος.

«Αισθάνομαι ότι κάθε στιγμή της καριέρας μου ήταν ένας αγώνας για κάθε είδους ισότητα για τις γυναίκες. Έχω υποτιμηθεί» ανέφερε η Τζαμίλα Τζαμίλ προσθέτοντας ότι όταν συνάντησε τον τηλεοπτικό παραγωγό και ηθοποιό, Μάικ Σουρ ήταν η πρώτη φορά που ένας άνθρωπος της είπε: «Είσαι έξυπνη, είσαι αστεία και σταμάτα να αμφιβάλεις για τον εαυτό σου!».

«Μέχρι τότε, μου έλεγαν ότι θα πρέπει να προσπαθήσω να είμαι αρεστή, να φαίνομαι όμορφη και να είμαι πιο αστεία» υπογράμμισε.

Η Τζαμίλα Τζαμίλ, Βρετανίδα ηθοποιός και ραδιοφωνική παραγωγός με γονείς από το Πακιστάν και την Ινδία τόνισε ότι αντιλήφθηκε πως δεν ήξερε πώς να εισπράττει φιλοφρόνηση από έναν άνδρα, μετά από αγώνες αρκετών χρόνων.

«Δεν ήξερα τι να κάνω όταν είχα έναν λευκό άνδρα μπροστά μου, που πιστεύει σε μένα και μου δίνει μία ευκαιρία την οποία δεν περίμενα ποτέ. Δεν πίστευα ότι την άξιζα εκείνη τη στιγμή και άλλαξε το υπόλοιπο της ζωής μου» πρόσθεσε.

Από τότε, η Τζαμίλ προώθησε στο Twitter και το Instagram την πρωτοβουλία I Weigh με αποστολή να βοηθήσει τις γυναίκες να δουν ότι η αξία τους δεν εξαρτάται από το σώμα τους και από το βάρος τους.

«Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, αλλά είναι ακόμα ένα διαρκές ταξίδι και όλες αγωνιζόμαστε» ανέφερε.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο η Τζαμίλ είπε στο κοινό: «Αν θα μπορούσα να σας δώσω τρεις συμβουλές, θα ήταν ... να μιλάτε στον εαυτό σας με τον τρόπο που θα μιλούσατε με τους φίλους σας, να υποστηρίζετε τον εαυτό σας, όπως θα υποστηρίζατε άλλους , και να αγωνίζεστε για τον εαυτό σας».

Όταν η Κέιτ Χάντσον ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο έδωσε συμβουλές σε κάθε νεαρό κορίτσι στην αίθουσα σαν να μιλάει στις κόρες της: «Ένας ηγέτης δεν είναι πάντα αυτός που διοικεί έναν στρατό. Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία μερικές φορές νομίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι όπως το κάνουν όλοι οι άλλοι ή φοβόμαστε, πως αν δεν το κάνουμε με τον ίδιο τρόπο όπως όλοι οι άλλοι, δεν θα πετύχουμε τους στόχους μας. Παρακαλώ να θυμάστε ότι υπάρχουν σπουδαίοι ηγέτες που είναι υπέροχοι στοχαστές και καινοτόμοι, είναι οι ήσυχοι ηγέτες, είναι ισχυροί και σημαντικοί».

Ασχολούμαι τώρα με την παραγωγή και τη συγγραφή και προσπαθώ πραγματικά να καλώ σε δράση για προοδευτικό υλικό, προσπαθώντας να βρω περισσότερες πηγές έμπνευσης, περισσότερα πράγματα από την πραγματική ζωή. Πραγματικά συνηγορώ υπέρ περισσότερων παραγωγών, περισσότερων γυναικών επικεφαλής σε πρότζεκτ, είπε η Κάρα Ντελεβίν, μοντέλο που έγινε ηθοποιός.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Κοριτσιού (11 Οκτωβρίου) στο Μπέβερλι Χιλς.

πηγή: news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση