Το Ανθρωπιστικό Βραβείο Τζιν Χέρσολτ στην Τζίνα Ντέιβις

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 14:52 Το Ανθρωπιστικό Βραβείο Τζιν Χέρσολτ στην Τζίνα Ντέιβις

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζίνα Ντέιβις κάλεσε τους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν την ανισότητα στην εκπροσώπηση των δύο φύλων στον κινηματογράφο και την τηλεόραση στην ομιλία της χθες Κυριακή μετά τη βράβευσή της με τιμητικό Όσκαρ για το έργο της υπέρ της προώθησης των γυναικών.

Αν και οι ανισότητες μεταξύ των δύο φύλων είναι εμφανείς σε όλες τις εκφάνσεις της αμερικανικής κοινωνίας, η κατάσταση είναι χειρότερη στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, κατήγγειλε η Ντέιβις, η οποία ίδρυσε το 2004 μια μη κερδοσκοπική εταιρεία ερευνών, τη Geena Davis Institute on Gender in Media.

«Όσο τεράστιοι κι αν είναι οι αριθμοί στην πραγματική ζωή, είναι πολύ χειρότεροι στη μυθοπλασία, όπου τους φτιάχνουμε μόνοι μας!», τόνισε η Ντέιβις αποδεχόμενη το βραβείο Jean Hersholt Humanitarian Award. «Κάνουμε χειρότερα τα πράγματα».

Η ηθοποιός εκφώνησε την ομιλία της ενώπιον πολλών ισχυρών ανδρών του Χόλιγουντ στην εκδήλωση αυτή που διοργάνωσε χθες στο Λος Άντζελες η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών που απονέμει και τα Όσκαρ.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, που τιμήθηκε με Όσκαρ το 1989, επεσήμανε ότι η ανισότητα των δύο φύλων στην οθόνη «μπορεί να διορθωθεί σε μία νύκτα».

Κάλεσε μάλιστα όλους τους παρευρισκόμενους να πάρουν τα σενάρια τα οποία επεξεργάζονται «να σβήσουν μερικά ονόματα (...) και να τα κάνουν γυναικεία». «Με μιας έχετε δημιουργήσει μη στερεοτυπικούς χαρακτήρες οι οποίες ίσως τελικά να είναι πιο ενδιαφέροντες μετά την αλλαγή φύλου», σημείωσε.

«Ας κάνουμε αυτή την αλλαγή», πρόσθεσε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση