Ντάσα Ζούκοβα: Ποια είναι η κυρία Σταύρου Νιάρχου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 10:37 Ντάσα Ζούκοβα: Ποια είναι η κυρία Σταύρου Νιάρχου

Επιχειρηματίας, συλλέκτρια, εκδότρια, αγαπημένη κοσμική του Μεγάλου Μήλου, περιζήτητη στον κόσμο της μόδας, η πρώην κυρία Αμπράμοβιτς έχει τον κόσμο στα πόδια της.

Τα σκαλιά του δημαρχείου του Σεν Μόριτζ ανέβηκαν  ο Σταύρος Νιάρχος και η Ντάσα Ζούκοβα, σε έναν γάμο που αναμένεται να είναι ο πρώτος γάμος της υψηλής κοινωνίας για το 2020 με το κόστος να ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Το ζευγάρι που οι φήμες ήθελαν να έχει ήδη παντρευτεί με πολιτικό γάμο στο Παρίσι τον περασμένο Οκτώβριο και χθες εθεάθησαν να καταφθάνουν με ιδιωτικό αεροπλάνο στο Σεν Μόριτζ, ένα αγαπημένο μέρος για την οικογένεια Νιάρχου που έχει στην κατοχή της πολλά ακίνητα στην περιοχή και χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους κατοίκους, φορώντας όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που κάνου το γύρο του κόσμου τις βέρες τους. 

 

φωτο: Instagram/garage
φωτο: Instagram/garage
Η γνωριμία τους στη Νέα Υόρκη

Ειδύλλιο που δεν περίμενε κανένας, έσκασε σαν βόμβα στους κοσμικούς κύκλους της Νέας Υόρκης πριν δυο χρόνια. Λένε ότι το «προξενιό» το έκανε η αδερφή του και φίλη της Ευγενία Νιάρχου που ήξερε ότι ο αγαπημένος της αδερφός έχει τελειώσει οριστικά με την Τζέσικα Χαρτ. Είναι γνωστό ότι η Ντάσα δε θέλει να βγάζει στη «φόρα» λεπτομέρειες της προσωπικής της ζωής και ακόμα και στα γκαλά όπως αυτό του ΜΕΤ έφταναν χωριστά. Τελικά, ο νεαρός κληρονόμος της αυτοκρατορίας Νιάρχου έκλεψε την καρδιά της όμορφης Ρωσίδας, που θεωρείται από τις πιο κομψές και περιζήτητες κατοίκους του Μεγάλου Μήλου. Η Ντάσα τα κατάφερε και αυτή τη φορά με ένα γάμο που δεν είχε διαρρεύσει παρά μόνο πριν από λίγες ημέρες. Πολλοί θυμήθηκαν ότι κράτησε κρυφό και τον γάμο της με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς με τον οποίο έχει αποκτήσει δυο παιδιά κρυφό για τα έξι από τα δέκα χρόνια που διήρκεσε. Ο γάμος της με τον Αμπράμοβιτς έγινε γνωστός μόνο μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal το 2015, που έκανε το προφίλ της.

Η σχέση της με τον Αμπράμοβιτς
Ντάσα Ζούκοβα, Σταύρος και Ευγενία Νιάρχου με τον διάσημο εικαστικό τακάσι Μουρακάμι στην Ιαπωνία/Instagram
Ντάσα Ζούκοβα, Σταύρος και Ευγενία Νιάρχου με τον διάσημο εικαστικό τακάσι Μουρακάμι στην Ιαπωνία/Instagram

Τον Οκτώβριο του 2019, στον επίσημο λογαριασμό του Garage,  του μουσείου σύγχρονης τέχνης που έχει ιδρύσει με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς στη Μόσχα εύχεται στον πρώην σύζυγό της Χρόνια Πολλά. Η σχέση τους είναι άψογη όπως και η συνεργασία τους και το 2017, όταν χώρισαν μετά από δέκα χρόνια γάμου πρόλαβαν τους πάντες με μια ανακοίνωση που έλεγαν:  «Μετά από 10 χρόνια μαζί, λάβαμε την δύσκολη απόφαση να χωρίσουμε, αλλά παραμένουμε καλοί φίλοι, γονείς και συνεργάτες στα πρότζεκτ που έχουν δημιουργήσει». Κανένας δε μπορεί να αρνηθεί ότι η Ντάσα έχει ισχυρή προσωπικότητα και ανέμελη γοητεία. Γνώρισε τον Αμπράμοβιτς σε ένα πάρτι του πατέρα της και ερωτεύτηκαν αφήνοντας τους συντρόφους τους, ο Ρομάν τη δεύτερη σύζυγό του Βιατσεσλαβοβνα Μαλαντίνα και εκείνη τον Ρώσο τενίστα Μαράτ Σαφίν. 

Tα χρόνια πολλά στον πρώην σύζυγό της/Instagram/Garage
Tα χρόνια πολλά στον πρώην σύζυγό της/Instagram/Garage

Οι λεπτομέρειες του διαζυγίου τους έμειναν στο σκοτάδι αλλά είναι βέβαιο ότι η Ντάσα ακόμα και με τον πιο φιλικό διακανονισμό έφυγε κατά πολλά εκατομμύρια πλουσιότερη, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και άνοιξε το Garage, ένα περιοδικό μόδας και τέχνης που τάραξε τα νερά των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων γιατί «κανένας δε μπορούσε να αρνηθεί στη Ντάσα». Έγινε και η ίδια μοντέλο διάσημων καλλιτεχνών, αγαπημένη των πιο διάσημων οίκων μόδας και περιζήτητη σε κάθε μεγάλο σαλόνι της πόλης που επέλεξε. Η ίδια προτιμά να κάνει παρέα με την Κάρλι Κλος, την Ευγενία Νιάρχου και τη «χρυσή νεολαία» της Νέας Υόρκης που ξέρει να κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κάθε της δραστηριότητα. 

Σε ηλικία 10 ετών, το 1991/ Instagram
Σε ηλικία 10 ετών, το 1991/ Instagram
Από τη Μόσχα στην Αμερική 

Η Ντάσα Ζούκοβα γεννήθηκε στη Μόσχα τον Ιούνιο του 1981 και είναι παιδί του εμπόρου πετρελαιοειδών Αλεξάντερ Ζούκοφ και της μοριακής βιολόγου Γελένα Ζούκοβα. Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν 3 ετών, και από το 1991 μετακόμισε με τη μητέρα της στις ΗΠΑ. Έζησαν στο Χιούστον και στο Λος Άντζελες όπου η Γελένα βρήκε δουλειά ως καθηγήτρια στο UCLA. Η προσαρμογή της ήταν δύσκολη και η ίδια είχε ομολογήσει ότι είχε πάθει πολιτισμικό σοκ από τον καταναλωτισμό των ΗΠΑ.

Η Ντάσα Ζούκοβα σπούδασε και αρίστευσε στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, σλαβικές σπουδές και λογοτεχνία. Παρόλο που οι σπουδές της επέτρεπαν να κάνει μια εξαιρετική καριέρα, η ίδια προτίμησε να κάνει το δικό της brand μόδας με τη φίλη της  Κριστίνα Τανγκ. Όταν «γεννήθηκε το Kova Τ, η Vogue περιέγραψε τα ρούχα σαν ντένιμ υψηλής ποιότητας. Όταν παντρεύτηκε τον Αμπράμοβιτς επέστρεψε για λίγο στη γενέτειρά της και μετά στο Λονδίνο για να συνεχίσει σπουδές σε θετικές επιστήμες. Τις εγκατέλειψε γρήγορα γιατί η τέχνη και η μόδα της είχαν κλέψει την καρδιά.

Από τη μόδα στον κόσμο της τέχνης 

Επιχειρηματίας, συλλέκτρια έργων Τέχνης, αρχισυντάκτρια του Garage σήμερα, η Ντάσα το 2008 ίδρυσε με τον Αμπράμοβιτς το Garage Center for Contemporary Culture, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση για την ενίσχυση της σύγχρονης Τέχνης και του πολιτισμού τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό, που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε «Garage Museum of Contemporary Art». Το 2009 η Ντάσα έγινε αρχισυντάκτρια στο καλλιτεχνικό περιοδικό Pop. Εκείνη την εποχή όλοι τη θεώρησαν άσχετη, αλλά η Ντάσα απέδειξε ότι είναι έξυπνη και μαθαίνει γρήγορα. Πάντως, μετά από 3 τεύχη παραιτήθηκε.

Με την ιέρεια της μόδας Νταϊάν Φον Φύρστενμπεργκ
Με την ιέρεια της μόδας Νταϊάν Φον Φύρστενμπεργκ

Αποφασισμένη να μην επαναλάβει το λάθος της δημιούργησε το δικό της περιοδικό, το GARAGE, πήρε τους καλύτερους της αγοράς και τέθηκε υπεράνω κριτικής. Αν μπει κάποιος στην διαδικτυακή πλατφόρμα του περιοδικού θα δει να παρελαύνουν τα μεγαλύτερα ονόματα της τέχνης Jeff Koons, Damien Hirst, Marc Jacobs, Richard Prince, και ο πρόσφατα εκλιπών John Baldessari, τον οποίο αποχαιρετά ως συνεργάτη του περιοδικού τρυφερά στο πιο πρόσφατο ποστ στο Instagram. Και πως να την αρνηθούν οι καλλιτέχνες όταν τόσο η ίδια, όσο και ο τέως και ο νυν σύζυγός της είναι από τους μεγαλύτερους συλλέκτες στον κόσμο; 

Η Ντάσα Ζούκοβα και το κέρινο ομοίωμά της από τον Ουρς Φίσερ
Η Ντάσα Ζούκοβα και το κέρινο ομοίωμά της από τον Ουρς Φίσερ

Σήμερα, η όμορφη Ντάσα που είδε το κέρινο ομοίωμά της να καίγεται σε γκαλερί του Λονδίνου και είναι μια από τις λίγες θνητές του κόσμου που είδαν τον εαυτό τους από τα χέρια του περιζήτητου καλλιτέχνη Ούρς Φίσερ  προχωρά ακάθεκτη ως creative director του νησιού New Holland, επιβλέποντας τόσο εμπορικά όσο και αρχιτεκτονικά το εγχείρημα που αναπτύσσεται στην καρδιά της Αγίας Πετρούπολης. Στόχος της είναι η ολιστική μεταμόρφωση του άδειου αυτού νησιού, γνωστού και ως «Art Island», σε ένα λειτουργικό περιβάλλον γεμάτο πολιτιστικούς χώρους, εμπορικά καταστήματα και κατοικίες. Οι ανησυχίες δεν περιορίζονται στη Ρωσία αλλά και στη Νέα Υόρκη καθώς είναι ιδρυτικό μέλος του νέου οικιστικού εξαιρετικά σχολιασμένου αλλά και αμφιλεγόμενου επιτεύγματος Culture Shed.

Αμφισβητήσεις και πολιτικές προτιμήσεις

Το 2014 στο διαδικτυακό περιοδικό Buro 24/7, η Ντάσα Ζούκοβα πόζαρε καθισμένη σε μια καρέκλα που την δημιουργούσε το σώμα μια μαύρης γυναίκας. Με την κυκλοφορία ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων και η ίδια αναγκάστηκε να απολογηθεί λέγοντας «Απεχθάνομαι τον ρατσισμό και θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από όσους προσέβαλα με τη συμμετοχή μου σε αυτή την φωτογράφιση».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dasha Zhukova (@dasha) on

Αν και φίλη της Ιβάνκα  Τραμπ και συνέταιρος με τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ, σε μια πλατφόρμα αγοραπωλησίας έργων τέχνης,  Τραμπ, η Ντάσα υποστήριξε την Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας το 2016 χρηματοδοτώντας την καμπάνια της. Το It girl του κόσμου της τέχνης είναι επενδύτρια στην Artsy, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα αγοράς τέχνης, στο διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου Τέχνης του Λος Άντζελες και του Μet της Νέας Υόρκης. 

Με τον Σταύρο Νιάρχο στη μόνη κοινή τους φωτογραφία στο instagram στη φετινή γιορτή των Ευχαριστιών.
Με τον Σταύρο Νιάρχο στη μόνη κοινή τους φωτογραφία στο instagram στη φετινή γιορτή των Ευχαριστιών.
Πρόβα τζενεράλε για το μεγάλο πάρτι

Ζούκοβα και Νιάρχος επέλεξαν να κάνουν το γάμο και το πάρτι τους σε ένα μέρος -καταφύγιο, από αδιάκριτα μάτια, στο περίφημο ξενοδοχείο Kulm Hotel στο Σεν Μόριτζ που ανήκει στην οικογένεια Νιάρχου. Σε αυτή θα παρευρεθούν 500 καλεσμένοι, η οικογένεια David Beckham, η Gwyneth Paltrow και η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια Diane von Furstenberg. Η αδερφή του Σταύρου, Ευγενία έχει φτάσει ήδη εκεί και μάλιστα ανέβασε και μια φωτογραφία στο Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Venyx By Eugenie Niarchos (@venyxworld) on

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το ξενοδοχείο είναι ήδη κλειστό και μόνο για τους καλεσμένους του ζευγαριού ενώ στους χώρους του προετοιμάζονται όλες οι εκδηλώσεις για τον διήμερο εορτασμό του γάμου τους. Όσο για το κόστος της τελετής υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια λίρες. Αυτός είναι ο πρώτος γάμος ενός από τους πιο διάσημους εργένηδες του κόσμου, του Σταύρου Νιάρχου και ο δεύτερος για την Ντάσα Ζούκοβα. 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση