Μύρωνας Στρατής: «Ζω μια δεύτερη εφηβεία»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 10:26 Μύρωνας Στρατής: «Ζω μια δεύτερη εφηβεία»

Έξι μήνες μετά τον χωρισμό του από τη Μαίρη Συνατσάκη, ο Μύρωνας ομολογεί πώς ύστερα από μία δύσκολη περίοδο βγήκε πιο δυνατός

Ο χρόνος του Μύρωνα Στρατή μοιράζεται μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς έχει προγραμματισμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Και μπορεί τους προηγούμενους μήνες να σημειώθηκαν σημαντικές αλλαγές στην προσωπική του ζωή, όμως υπάρχει μια σχέση που αντέχει στο χρόνο. «Δεν μπορούμε να αποχωριστούμε ο ένας τον άλλο, γιατί είναι μια συνεργασία που πηγαίνει όλο και καλύτερα. Όσο γνωριζόμαστε τόσο αγαπιόμαστε. Τώρα μάλιστα, που είμαστε ελεύθεροι από σχέσεις, βγαίνουμε μαζί για καφέ ή για ποτό, καθώς δεν είχε συμπέσει νωρίτερα να είμαστε μόνοι. Περνάμε την εφηβεία μας!» δηλώνει ο τραγουδοποιός για τον Ησαΐα Ματιάμπα, με τον οποίο συνυπάρχει επί σκηνής τα τελευταία τέσσερα χρόνια. «Το πρόγραμμα που έχουμε φτιάξει είναι τόσο κόντρα σ’ αυτό που είμαστε, με αποτέλεσμα να μη βαριόμαστε ούτε εμείς. Ο Ησαΐας είναι τόσο απρόβλεπτος και τρελός από τη φύση του, που δεν γίνεται να τον βαρεθείς. Έτσι, δεν έχω νιώσει ποτέ την ανάγκη να τον αποχωριστώ» αναφέρει για το φίλο που απέκτησε μέσα από τη συνεργασία τους.

«Ο χωρισμός έχει τρομερή αμηχανία»
Στα μέσα της άνοιξης, η είδηση του χωρισμού του Μύρωνα και της Μαίρης Συνατσάκη, έπειτα από τέσσερα χρόνια σχέσης, κρέμασε την προσωπική τους ζωή ως πρωτοσέλιδο στα περίπτερα. «Ήταν δύσκολο, γιατί ο χωρισμός από τη φύση του έχει μια τρομερή αμηχανία. Από τον πρώτο καιρό που άρχισαν να ασχολούνται μαζί μου οι δημοσιογράφοι και υπήρχε αυτή η σχέση στη ζωή μου, δεν ήταν το καλύτερό μου, γιατί είμαι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων. Σε αυτή την περίπτωση ή παίζεις κρυφτό ή λες “ναι, αυτή είναι η κοπέλα μου”. Αυτό που με σόκαρε στο χωρισμό μου ήταν το πόσο ασχολήθηκε ο Τύπος. Δόθηκε μεγάλη έκταση. Αυτός ο βομβαρδισμός δημοσιευμάτων έκανε την κατάσταση πιο δύσκολη. Θυμάμαι ότι μια μέρα που γύριζα στο σπίτι μου μία ένοικος με ρώτησε: “Μυρωνάκο, τι έγινε; Χώρισες;”. Είχαν συμβεί βέβαια διάφορες ακρότητες εκείνο το διάστημα. Ήμουν για ποτό με τον αδελφό μου, την ξαδέλφη μου και το αγόρι της και την επόμενη μέρα έγραφαν πως είναι η σχέση μου. Εκεί αισθάνθηκα και πάλι αμήχανα, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κυκλοφορώ άνετα. Δεν μπορείς να βγεις, να φλερτάρεις, γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να δεις δημοσιευμένο. Οι φίλοι μου μου έλεγαν να μην ασχολούμαι, όμως πρέπει να είσαι αναίσθητος για να μη σε νοιάζει καθόλου» ομολογεί ο Μύρωνας.

Ήταν δύσκολο μέχρι να πάρουν την απόφαση να δώσουν τέλος στο δεσμό τους; «Από τη στιγμή που τα πράγματα αρχίζουν να μην πηγαίνουν καλά, μέχρι τη στιγμή που θα πάρεις την απόφαση να χωρίσεις και να προχωρήσεις, είναι μια μεγάλη και δύσκολη διαδικασία. Οι αιτίες υπάρχουν μέσα στη σχέση και σε κάνουν να νιώθεις πως κάτι δεν πηγαίνει πια καλά. Η αλήθεια είναι πως απ’ όλα όσα διάβασα για το δικό μου χωρισμό δεν ισχύει τίποτα» αναφέρει, εξηγώντας ότι «δεν θεωρώ πως έγινε κάτι το ιδιαίτερο που οδήγησε εκεί. Απλά, σε πολλές περιπτώσεις, οι σχέσεις έχουν ημερομηνία λήξης. Όταν βλέπεις πως κάτι δεν πάει καλά, είναι προτιμότερο να πάρεις την απόφαση να τελειώσει από το να ταλαιπωρούνται δύο άνθρωποι. Καλύτερα να λήξει η σχέση, να παραδεχτείς πως δεν πήγαινε άλλο και να παραμείνετε αγαπημένοι. Πάντως, είναι δύσκολο να αποχωριστείς την καθημερινότητα» παραδέχεται.

Ο ίδιος εξηγεί πως από όλο αυτό βγήκε πιο δυνατός. «Όταν χωρίζεις, αλλάζει πολύ η ζωή σου. Είναι κάτι παράξενο, αλλά είναι μια εμπειρία, από την οποία βγαίνεις πιο δυνατός. Αν ξεπεράσεις το αρχικό σοκ πως μένεις μόνος σου, μετά η ζωή συνεχίζεται. Το πρόγραμμά μου πια είναι πολύ φορτωμένο. Εξάλλου, λένε πως μετά από ένα χωρισμό εργάζεσαι περισσότερες ώρες».

Όσο για εκείνα που γράφτηκαν πως το ζευγάρι χώρισε γιατί φοβήθηκαν να προχωρήσουν σε γάμο, έβαλε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. «Δεν είχαμε φτάσει στο σημείο να συζητάμε για γάμο, ούτε υπήρχαν σκέψεις για παιδιά. Όταν συζείς, είναι μοιραίο να το έχεις κι αυτό στο μυαλό σου, αλλά το θέμα αυτό δεν είχε πέσει ούτε στο τραπέζι ούτε ήταν η αιτία του χωρισμού» αποκαλύπτει. Ο Μύρωνας δεν θεωρεί εύκολο πράγμα να κρατά επικοινωνία με πρώην συντρόφους και εξηγεί το γιατί. «Δεν έχω χωρίσει πολλές φορές, αλλά δεν έχω την τάση να είμαι σε στενή επαφή με πρώην συντρόφους, καθώς αυτό δεν βοηθάει».

Αυτή την περίοδο ο τραγουδοποιός περνάει μια δεύτερη εφηβεία. «Δεν έχω ξαναβγεί στη ζωή μου τόσο πολύ και το ξεκίνησα τώρα, που είμαι 32 ετών. Δεν ήξερα τι συμβαίνει στα μπαράκια, δεν είχα την παραμικρή ιδέα. Πήγαινα μόνο για φαγητό και σινεμά, τελείως οικογενειακά πράγματα. Τελικά, είναι πολύ ωραίος ο κόσμος εκεί έξω, είναι ωραίο να βγαίνεις και να πίνεις ποτά με τους φίλους σου». Όσο για το φλερτ, μέχρι σήμερα έχει μια εξίσου συγκρατημένη στάση. «Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ότι σε φλερτάρουν, γιατί σημαίνει πως είσαι θελκτικός. Εγώ από τη φύση μου δεν είμαι κυνηγός, είμαι πιο συγκρατημένος. Ακούω τις γυναίκες που λένε ότι οι άντρες δεν φλερτάρουν και τις καταλαβαίνω, γιατί ούτε εγώ κάνω “πέσιμο” σε κοπέλα. Ντρέπομαι και αισθάνομαι αμήχανα. Μάλλον περιμένω να συμβεί από μόνο του. Για παράδειγμα, αν μου αρέσει μια κοπέλα που θα δω σε ένα μπαράκι, δεν θα πάω να της μιλήσω στα καλά καθούμενα, γιατί σκέφτομαι μήπως την ενοχλήσω. Βέβαια, όσο μεγαλώνω, έχω αρχίσει να ντρέπομαι λιγότερο. Το σημαντικότερο είναι να είσαι καλά με τον εαυτό σου κι εγώ μετά το αρχικό σοκ του χωρισμού είμαι μια χαρά, έχω αρχίσει να βρίσκω το δρόμο μου».

Είναι, δηλαδή, έτοιμος για μια νέα αρχή στην προσωπική του ζωή; «Όχι, δεν είμαι, παρόλο που πιστεύω στις σχέσεις. Βέβαια, μπορεί να συμβεί κάτι και η συγκεκριμένη δήλωση να μην ισχύει. Όλα μπορούν να ανατραπούν».

Αλμυρές αλχημείες
Η σχέση του Μύρωνα με τη μαγειρική ξεκίνησε μετά από ένα δείπνο στο εστιατόριο Βαρούλκο. «Μέχρι τότε δεν είχα καμιά σχέση με την κουζίνα, αλλά μόλις δοκίμασα τις γεύσεις του εστιατορίου του κυρίου Λαζάρου, άνοιξε ένας νέος κόσμος μπροστά μου. Δοκίμασα πράγματα που ήταν πεντανόστιμα και συνειδητοποίησα πως υπάρχει και κάτι άλλο πέρα από τα κλασικά φαγητά. Η πρώτη μου απόπειρα ήταν κινέζικο τηγανητό ρύζι και ήταν απελπιστική, καθώς το ρύζι μού λάσπωσε – αλλά από πείσμα το έφαγα όλο. Τρεις φορές απέτυχα, αλλά τώρα πια το φτιάχνω καταπληκτικά. Όσο για τη σπεσιαλιτέ μου, είναι μια βελουτέ σούπα κουνουπίδι με παρμεζάνα και λίγο λάδι τρούφας». Υπάρχουν σκέψεις να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μαγειρική; «Ναι, όμως είναι πολύ δύσκολο, γιατί είναι μια full time δουλειά. Δεν θέλω να βάλω χρήματα και να περνάω απλά για να δω τι γίνεται.

Με ενδιαφέρει να είμαι εκεί και να επιμελούμαι το μενού. Επίσης, θα μου άρεσε να κάνω κι ένα cocktail bar, γιατί τα κοκτέιλ είναι μέρος της γαστρονομίας». Για τον Μύρωνα ο έρωτας περνάει σίγουρα από το στομάχι; «Όταν μαγειρεύεις στον άνθρωπό σου, του δείχνεις τη φροντίδα και την αγάπη σου. Εγώ, όποτε μου έχουν μαγειρέψει, συγκινούμαι. Μπορεί στην κουζίνα να είμαι σκληρός σεφ, αλλά μου φαίνεται τόσο όμορφο να μου μαγειρέψουν!». Αν καλούσε ένα κορίτσι για ρομαντικό δείπνο, θα κινούνταν σε ασφαλείς επιλογές: βελουτέ σούπα μπρόκολο, αυθεντική ιταλική καρμπονάρα με αυγό και σουφλέ σοκολάτας.
 

protothema.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση