Ο Ρόμπερτ Πάτινσον είναι ο πιο όμορφος στον κόσμο σύμφωνα με… τους αρχαίους Έλληνες!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 12:50 Ο Ρόμπερτ Πάτινσον είναι ο πιο όμορφος στον κόσμο σύμφωνα με… τους αρχαίους Έλληνες!

Σύμφωνα με το «Χρυσό αριθμό Φ της ομορφιάς» που σχεδιάστηκε από τους αρχαίους Έλληνες ο 33χρονος ηθοποιός Ρόμπερτ Πάτινσον έχει τα πιο «τέλεια» χαρακτηριστικά.

Το πρόσωπο του ηθοποιού συγκρίθηκε με άλλα πρόσωπα διασήμων, όπως του Μπραντ Πιτ, του Ίντρις Έλμπα και του Ντέιβιντ Μπέκαμ, αλλά κανένας δεν μπόρεσε να καταρρίψει το δικό του ρεκόρ που φτάνει το 92,15%.

Ο κατάλογος καταρτίστηκε από τον πλαστικό χειρουργό Dr. Julian De Silva, ο οποίος χρησιμοποίησε τεχνολογία χαρτογράφησης για τον υπολογισμό των αναλογιών.

«Ο Ρόμπερτ Πάτινσον ήταν ξεκάθαρα ο νικητής όταν μετρήθηκαν όλα τα στοιχεία του προσώπου για τη φυσική τελειότητα» δήλωσε ο De Silva, ο οποίος διευθύνει το Centre for Advanced Facial Cosmetic & Plastic Surgery στο Λονδίνο, σύμφωνα με την New York Post.

Ο De Silva χρησιμοποίησε την ίδια θεωρία για να αναδείξει την Μπέλα Χαντίντ ως την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου.

«Αυτές οι τεχνικές χαρτογράφησης του προσώπου μέσω του υπολογιστή, μάς επιτρέπουν να λύσουμε μερικά μυστήρια τού τι είναι αυτό που κάνει κάποιον φυσικά όμορφο και η τεχνολογία είναι χρήσιμη κατά τον σχεδιασμό μίας αισθητικής χειρουργικής επέμβασης» είπε.

“Πυξίδα” ο Χρυσός Αριθμός

Οι πιο γνωστοί δημιουργοί της ιστορίας, όπως ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Σαλβαδόρ Νταλί και ο Λε Κορπιζιέ χρησιμοποίησαν τον «Χρυσό αριθμό» για να ολοκληρώσουν μερικά από τα αριστουργήματά τους. Σήμερα οι επιστήμονες χρησιμοποιούν την εξίσωση για να αποδείξουν τη συμμετρία στη φύση, η οποία παρέχει ένα πλαίσιο για τη φυσική ομορφιά.

Ο υπολογισμός της φυσικής ομορφιάς γίνεται με τη διαίρεση του μήκους του προσώπου από το πλάτος. Όσο πλησιάζει το αποτέλεσμα στον αριθμό Φ=1,618 τόσο το πρόσωπο πλησιάζει στην τελειότητα. Τα ίδια βήματα εφαρμόζονται στη συνέχεια σε μεμονωμένα χαρακτηριστικά του προσώπου για να προσδιοριστεί η αναλογία τους στο σύνολο του προσώπου.

Πρώτος ο Μπατμαν, ακολουθεί ο… Σούπερμαν

Αυτός που πλησιάζει την τελειότητα του Πάτινσον (που θα ενσαρκώσει τον Μπάτμαν), σύμφωνα με τον De Silva είναι ο Χένρι Καβίλ (που έπαιξε τον Σούπερμαν), με μόλις 0,41 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τον 33χρονο ηθοποιό. Εκεί που υπερέχει σε ομορφιά ο Καβίλ είναι η βάση της μύτης και τα χείλη, ενώ υστερεί σε πηγούνι και μύτη, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία 91,64%.

Ο 56χρονος Μπραντ Πιτ συγκέντρωσε συνολική βαθμολογία 90,51%. «Ο Μπραντ γερνάει απίστευτα καλά» δήλωσε ο De Silva. «Είχε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην απόσταση των ματιών, αλλά ήταν πολύ χαμηλή για το σχήμα της μύτης του».

Και ο Τζορτζ Κλούνεϊ είναι στη λίστα με τους φυσικά όμορφους άντρες. Σύμφωνα με τον De Silva τα στοιχεία υπολογισμού του αριθμού «Φ» έχουν ληφθεί τα τρία τελευταία χρόνια. «Είναι ακόμα πολύ όμορφος άντρας, αλλά έχει χάσει τον όγκο του προσώπου του και αναπόφευκτα έχει σημειωθεί κάποια χαλάρωση γύρω από τα μάτια του» εξήγησε ο γιατρός επισημαίνοντας ότι η 5η θέση που κατέχει στη λίστα με βαθμολογία 89,91% είναι μια «απόδειξη για την απίστευτη φυσική του εμφάνιση».

Οι Μπράντλεϊ Κούπερ, Ίντρις Έλμπα, Χιου Τζάκμαν και Ράιαν Γκόσλινγκ καθώς και ο Κάνιε Γουέστ συμπληρώνουν τη δεκάδα ομορφιάς του De Silva.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση