Φωτογραφίες: Πώς θα ήταν η Χιονάτη ή η Σταχτοπούτα αν είχαν καρκίνο του μαστού;

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Νοεμβρίου 2014 13:28 Φωτογραφίες: Πώς θα ήταν η Χιονάτη ή η Σταχτοπούτα αν είχαν καρκίνο του μαστού;

Ιταλός καλλιτέχνης με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου επανασχεδίασε μερικούς από τους πιο αγαπημένους γυναικείους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων

Μπορείτε να φανταστείτε τη Μάρτζι Σίμσον ή την Τζέσικα Ράμπιιτ να έχουν καρκίνο του μαστού; Ιταλός καλλιτέχνης επανασχεδίασε μερικούς από τους πιο αγαπημένους γυναικείους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων για να υποστηρίξει όλες εκείνες της γυναίκες που δίνουν μάχη με αυτή την ασθένεια με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.



Οι εικόνες του AleXsandro Palombo περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων τις Λόις Γκρίφιν από το Family Guy, την πριγκίπισσα Γιασμίν από τον Αλαντίν, την Μπέτι Μπουπ, τη Χιονάτη, τη Σταχτοπούτα, τη Βίλμα Φλίνστοουνe και τη Γουόντερ Γούμαν. 

Ολες αυτές οι φιγούρες μοιάζουν σα να υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσουν το στήθος τους. 



Το μήνυμα που θέλει να στείλει μέσα από την τελευταία του δουλειά είναι «η ελπίδα και το θάρρος», που απαιτούνται από τις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή για να σώσουν τις ζωές τους. 

Ο κ Palombo περιγράφει αυτή τη σειρά ως έναν «ισχυρό προβληματισμό σχετικά με τη νόσο, τη μαστεκτομή και τα αποτελέσματά της, τη γυναικεία ταυτότητα και την αποδοχή».



«Πρέπει να είσαι πολύ δυνατός για να είναι σε θέση να αντιδράσεις ψυχολογικά και να αποδεχθείς τη νέα εμφάνιση του σώματός σου», είπε στη MailOnline.

«Πιστεύω ότι πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους και να τους διδάξουμε για θέματα υγείας», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως ο καλλιτέχνης με έδρα το Μιλάνο, πριν από μερικούς μήνες απεικόνισε τους ίδιους χαρακτήρες ως θύματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης.






















 

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση