Ελεονώρα Μελέτη: «Με τους άντρες έχω παίξει μπρα-ντε-φερ»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Απριλίου 2016 11:51 Ελεονώρα Μελέτη: «Με τους άντρες έχω παίξει μπρα-ντε-φερ»
Η Ελεονώρα Μελέτη φωτογραφίζεται με μαγιό και παραχωρεί μία συνέντευξη εφ'όλης της ύλης

Μπορεί να διαθέτει ό,τι αγαπά ο φακός, ξανθά μαλλιά, ανοιχτόχρωμα γατίσια μάτια, όμορφο, καθαρό πρόσωπο, όμως η προσωπικότητα της Ελεονώρας Μελέτη δεν ακουμπάει σε κανένα κλισέ. Μπορεί με την ίδια άνεση να παρουσιάσει ψυχαγωγική εκπομπή και να συμμετάσχει σε ένα πολιτικό debate. Αν βγει, θα το διασκεδάσει με την ψυχή της. Αποφεύγει τα κοσμικά καλέσματα και από τις σέξι ψηλοτάκουνες γόβες, με τις οποίες μπορεί να κάνει ακόμα και εντυπωσιακά χορευτικά, προτιμά τα σνίκερ και τις φόρμες της, ενώ δεν θα διστάσει να απαντήσει σε όποιον την ενοχλεί ή την κριτικάρει στα social media.

Πρόσφατα βγήκε «στον αέρα» και το δικό της εναλλακτικό blog (www.eleonorameleti.com.gr), το οποίο γράφει εξολοκλήρου μόνη της και δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα. Δεν τη νοιάζει να λέει την ηλικία (είναι 37 ετών) και το βάρος της (64 κιλά). Της αρέσει να αυτοσαρκάζεται στις selfie, και στα ρεπορτάζ της εκπομπής της βγαίνει αμακιγιάριστη. Θα μιλήσει στη γάτα της, την Πίνατ, με τέτοια τρυφερότητα που νομίζεις ότι είναι παιδί της, θα έχει τις αγωνίες για τα προσωπικά της με έναν καθαρό εφηβικό ενθουσιασμό και καθημερινά το πρώτο πράγμα που κάνει όταν ξυπνά το πρωί είναι να δει τον καιρό για να τρέξει με τη σανίδα της στην παραλία για σέρφινγκ. Για αυτό και όταν μου είπε ότι αποφάσισε να φτιάξει μια σειρά με αθλητικά –και όχι μόνο– μαγιό, τα Eleonora Meleti by Crool (έχουν τα καλύτερα κοψίματα στους γλουτούς, τα λάτρεψα από τις πρώτες φωτογραφίες και έχω κάνει ήδη παραγγελία), ήταν ό,τι πιο φυσιολογικό μπορούσα να ακούσω από εκείνη.

H Eλεονώρα φωτογραφήθηκε με τα μαγιό της για το People, ενώ σε λίγες μέρες θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στο www.crool.gr/en

Ισχύουν οι φήμες ότι σου έχει γίνει πρόταση για την πρωινή ζώνη 7.00-10.00; Εσένα σε ενδιαφέρει να επιστρέψεις σε μια καθημερινή εκπομπή;

Ισχύει. Η ζώνη που έχει ταυτιστεί μαζί μου στην ψυχαγωγία είναι το 7.00-10.00 και μετά ακολούθησαν κι άλλα κανάλια με αντίστοιχες εκπομπές, αφού είδαν ότι εκεί υπάρχει ψωμί. Μου δημιουργεί ασφάλεια αυτή η ζώνη, είναι ένα κοινό που το ξέρω, έχουμε έναν κώδικα επικοινωνίας. Ναι, θα επέλεγα και πάλι αυτή τη ζώνη –το καθημερινό μού έχει λείψει–, απλά θα έκανα κάποιες μικρές αλλαγές από πλευράς περιεχομένου.

Άφησες, όμως, μια καθημερινή ζώνη για το Hashtag, που είναι άλλου τύπου εκπομπή. Το λες και ρίσκο…
Ήταν πραγματικά μεγάλο ρίσκο. Διάβασα κάπου ότι «το Ε είναι ο παράδεισος των ξεχασμένων, άνεργων και τελειωμένων παρουσιαστών». Το θεώρησα χυδαίο. Ωστόσο, επειδή ήμουν η πρώτη που πήγα εκεί, δεν πήγα ως άνεργη. Όταν μου έγινε η πρόταση από το κανάλι να κάνω ό,τι θέλω –και αυτό ήταν το τυράκι για να πάω–, είχα πρόταση από το Star να ανανεώσω για άλλα δύο χρόνια στην ίδια ζώνη και είχα πρόταση και από ένα άλλο κανάλι να κάνω κάτι αντίστοιχο σε άλλη ζώνη, την οποία απέρριψα.

Πήγα εκεί γιατί ήθελα να αποδείξω πως δεν είμαι μόνο ένα πρόσωπο που μπορεί να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα ελαφριάς ψυχαγωγικής ύλης. Θα μου πεις «έχεις την ανάγκη να αποδεικνύεις συνέχεια πράγματα;». Ναι, στον εαυτό μου. Έχω μέσα μου εκρήξεις δημιουργικότητας και όσο τις πνίγω μπουκώνω. Μου έχει κάνει, όμως, εντύπωση πως παρότι η εκπομπή έχει γίνει trend και πάει καλά από άποψη τηλεθέασης, οι προτάσεις που δέχομαι είναι για καθημερινό. Για κάποιο λόγο με θέλουν σε καθημερινό και σε συγκριμένες εκπομπές. Και δεν έχω πρόβλημα να επιστρέψω. Δεν είπα ποτέ ότι «φτύνω» αυτό που έκανα για να κάνω κάτι άλλο.

Πάντα, όμως, έδινες την εντύπωση ότι είσαι λίγο «εξωσυστημική» στο κομμάτι της δουλειάς.
Πάντα ήμουν εξωσυστημική, από το σχολείο. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν πολύ καλή στα μαθήματα που μου άρεσαν, τα φιλολογικά. Σε μαθηματικά, φυσική, χημεία είχα «8» και «9». Και όταν μου έλεγαν οι καθηγητές ότι πρέπει να προσπαθήσω κι άλλο, τους έλεγα ότι δεν βρίσκω το λόγο να ασχοληθώ με μαθήματα που δεν με συγκινούν και πως απλά συνυπάρχω μαζί τους. Οι καθηγητές με γουστάρανε γιατί ήμουν ειλικρινής. Δεν έκανα ψευτοεπαναστάσεις. Ούτε, όμως, ήμουν πολύ δημοφιλές παιδί, δεν με συμπαθούσαν όλοι. Ήμουν εκτός, δεν ακολούθησα τη ροή της εποχής μου, δεν έκανα μπάφους, δεν κάπνιζα, δεν έπινα, δεν φορούσα Βέρμαχτ, δεν είχα οκτώ σκουλαρίκια στο κάθε αυτί, που ήταν της μόδας τότε. Ήμουν «φλωράκι» για τα δεδομένα της εποχής.  Θα μπορούσα, λοιπόν, να ζήσω και χωρίς την τηλεόραση. Το κάνω γιατί πρέπει να δουλέψω. Και η τηλεόραση για έναν υγιή άνθρωπο είναι μια δουλειά. Δεν ανήκω στην κατηγορία που, αν τους τη στερήσεις, έχει πεθάνει η ψυχή τους.

Είσαι παρορμητική;
Μόνο στο λόγο, αλλά στις αποφάσεις μου καθόλου. Αν χάνω το δίκιο μου, είναι από την ένταση. Αλλά για να έχω φτάσει σε αυτό το σημείο, είναι επειδή με έχουν οδηγήσει σε ένα σημείο που δεν μπορώ άλλο. Ο παππούς μου μου έλεγε ότι «μια σφαίρα, μια κουβέντα και τα νερά του ποταμού δεν γυρίζουν ποτέ πίσω, για αυτό και πρέπει να είσαι προσεκτικός σε αυτά που λες». Εγώ, αν θέλω να πω κάτι, μπορώ να αφήσω τον άλλον ανάπηρο. Το έκανα παλιά. Το μεγαλύτερο όπλο μου ήταν η γλώσσα μου. Και το μεγαλύτερο θύμα αυτής έχει υπάρξει η μάνα μου. Και ήταν αυτή που μου έχει πει «παιδί μου, πρόσεξε, καλύτερα να βαράς με το χέρι τον άλλον παρά με τη γλώσσα». Στην περίοδο που είχαμε κόντρες την έχω κάνει να κλάψει.

Με τους άντρες κάνεις το ίδιο;
Το έχω κάνει σε κάποιους που το χρειάζονταν και εκεί πραγματικά το έχω ευχαριστηθεί. Με τους άντρες γενικά έχω παίξει μπραντ-ντε-φερ. Ήταν μια περίοδος που γινόταν ψυχολογικός πόλεμος για το ποιος θα έχει την τελευταία λέξη και ήταν πολύ ψυχοφθόρο. Με κούρασε αυτό και για αυτό το έχω εγκαταλείψει το σπορ. Θέλω ηρεμία και γαλήνη.

Υπάρχει κάτι που σου έχει στερήσει η τηλεόραση;
Η τηλεόραση στάθηκε η αιτία να τελειώσω μια σχέση που πραγματικά άξιζε τον κόπο. Αν δεν είχε μπει η τηλεόραση στη ζωή μου, θα είχε εξελιχθεί αλλιώς. Αν έχασα κάτι από την τηλεόραση, είναι αυτή η σχέση. Δεν μπορούσα να τα συνδυάσω και ήταν δικοί μου λάθος χειρισμοί.

Τα media σου έχουν δημιουργήσει πρόβλημα σε σχέση;
Ναι, και μου είχε κοστίσει πολύ. Έβγαινα με κάποιον, ανακάλυψαν το όνομά του, βρήκαν φωτογραφίες από το προσωπικό του προφίλ και είδε ξαφνικά τον εαυτό του εξώφυλλο. Κατηγορήθηκα για αυτό. Πληγώθηκα και για πρώτη φορά η δημοσιότητα μου στέρησε κάτι που ήθελα πολύ. Μου πήρε καιρό να το ξεπεράσω, δεν πήγαινα πουθενά και είχα αρχίσει να σκέφτομαι να τα παρατήσω κιόλας όλα.

Σε φλερτάρουν οι άντρες;
Πιο πολύ στο Διαδίκτυο, γιατί εκεί εκφράζονται πιο εύκολα, όχι όμως στην κοινωνική ζωή. Κι επειδή το έχω ψάξει, σύμφωνα με τα λεγόμενα των δικών μου ανθρώπων, όταν είμαι έξω, είναι σαν να έχω ένα τείχος γύρω μου και δεν αφήνω περιθώρια για να με προσεγγίσουν. Η δική μου επιθετική στάση είναι αμυντική. Αλλά είμαι έτσι από μικρή. Ανοίγομαι σε πολύ δικούς μου και για αυτό είμαι παρεξηγήσιμη. Πολύς κόσμος δεν με συμπαθεί. Με θεωρούν ακραία για τα γούστα τους, κομπλεξική ή σνομπ, αλλά, αν με γνωρίσεις από κοντά, δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση